Medic din Târgu Jiu, trimis în judecată pentru luare de mită, reţinut pentru ucidere din culpă. O femeie de 40 de ani a murit, după ce a operat-o

Data:

Share post:

Un medic în vârstă de 66 de ani, din Târgu Jiu, a fost reţinut de poliţişti după ce a operat o femeie în vârstă de 40 de ani, care ulterior a murit.

Potrivit unor surse, este vorba despre chirurgul Gheorghe Neaţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Anterior, în 2021, acesta a fost reţinut şi ulterior trimis în judecată pentru 19 fapte de luare de mită.

Acesta a devenit cunoscut pentru că se ruga la Maica Domnului să nu fie prins de procurori că primeşte şpagă.

Potrivit IPJ Gorj, de această dată, medicul este bănuit de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

În cadrul unei unităţi medicale din municipiul Târgu Jiu, ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală asupra unei femei de 40 de ani, din comuna Scoarța, ulterior intervenind decesul acesteia.

„În cursul zilei de mâine, bănuitul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale”, transmite IPJ Gorj.

Trimis în judecată pentru 19 fapte de luare de mită

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, medicul chirurg este acuzat de 19 fapte de luare de mită, din care două în formă continuată.

Anchetatorii spun că doctorul ar fi luat mai multe sume de bani și bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Acesta este acuzat că lua mită între 200 și 2.000 de lei, dar și bunuri, constând în sticle de whisky sau cafea.

Din datele aflate la dosar, în urma celor 19 fapte, chirurgul ar fi luat mită 17.200 de lei și 100 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor derulate în luna iulie, la domiciliul medicului și la cabinetul său au fost găsite peste 52.000 de lei, peste 3.400 de euro, 300 de dolari, 630 de lire sterline și 100 de franci elvețieni, precum și sticle de whisky, pachete de cafea și țigări, care au fost confiscate.

Se ruga zilnic la Maica Domnului: „Dă-mi bani mulţi şi fereşte-mă de procurori”

Medicul Gheorghe Neaţă a fost interceptat de procurori în timp ce se ruga zilnic la Fecioara Maria şi îi cerea bani mulţi din şpăgi, dar şi să îl ferească de procurori.

Şpaga era atât de îndrăgită de medic încât acesta şi-a montat un seif în biroul său de la spital, acolo unde anchetatorii au descoperit aproximativ 70.000 de lei.

Numeroşi pacienţi s-au plâns de faptul că au fost nevoiţi să îi dea şpagă medicului Neaţă pentru a fi operaţi, iar luna trecută procurorii şi poliţiştii l-au filat pe medic. În numai zece zile, doctorul Gheorghe Neaţă a luat mită de 13 ori.

Mai mult, procurorii l-au interceptat pe medic şi au descoperit că acesta obişnuia să se roage, dar şi să vorbească singur. Potrivit unor surse, în fiecare zi, la intrarea în gardă, medicul se ruga la Fecioara Maria: „Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”.

În alte interceptări obţinute de anchetatori, medicul a fost surprins în timp ce număra banii primiţi drept şpagă şi se arătat nemulţumit faţă de sumele primite.

Într-o altă interceptare, medicul Gheorghe Neaţă apare în timp ce vorbeşte singur şi se convinge singur că ceea ce face este bine: „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez, dacă nu, nu internez”.

În conturile bancare ale medicului, procurorii au descoperit 1,4 milioane de lei.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...