Medicul din Craiova din cauza căruia au murit patru pacienţi, plasat sub control judiciar. Ce spun procurorii

Data:

Share post:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au decis să-l plaseze sub control judiciar pe medicul chirurg Alin Demetrian din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, acuzat de ucidere din culpă.

Potrivit anchetorii spun că la data de 13 septembrie 2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14 septembrie 2019, la moartea violentă a pacientului.

Procurorii mai arată că între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.

În împrejurări asemănătoare, au murit alte trei persoane.

„Printre obligațiile pe care inculpatul trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se află și aceea de a nu desfășura activitatea de medic chirurg, nici în unitățile medicale publice nici în cele private”, transmite Parchetul.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...