Migranţi salvaţi în Ungaria cu un pont primit de la români

Data:

Share post:

17 migranţi din Egipt şi Libia au fost salvaţi de poliţiştii din Ungaria în urma unui pont primit de la autorităţile din România. 

Poliţia ungară a descoperit cei 17 migranţi înghesuiţi într-un spaţiu închis, fără ventilaţie adecvată, când au oprit un tir cu numere de înmatriculare turceşti în apropierea graniţei de sud a ţării, relatează vineri Reuters. Migranţii – 16 provenind din Egipt şi unul din Libia- au avut nevoie de îngrijiri medicale imediat, a precizat poliţia pe site-ul său web, indicând că doar o acţiune rapidă în urma unui pont primit de la autorităţile române le-a salvat acestora viaţa.

Poliţia ungară a declarat că a oprit maşina joi, în apropiere de localitatea Kistelek, şi a chemat ambulanţe pentru migranţi, reţinându-l pe şofer, cetăţean turc.

În februarie, 18 migranţi afgani au fost găsiţi morţi într-o furgonetă abandonată pe un drum lăturalnic în apropiere de capitala bulgară Sofia. Mii de persoane care fug de război şi de sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia încearcă să se deplasează pe rute terestre prin Balcani în Europa. Ungaria a ridicat un gard la graniţa sa de sud cu Serbia, dar ruta prin Ungaria spre Europa de Vest rămâne una populară printre migranţi, potrivit Digi24.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...