Migranţi salvaţi în Ungaria cu un pont primit de la români

Data:

Share post:

17 migranţi din Egipt şi Libia au fost salvaţi de poliţiştii din Ungaria în urma unui pont primit de la autorităţile din România. 

Poliţia ungară a descoperit cei 17 migranţi înghesuiţi într-un spaţiu închis, fără ventilaţie adecvată, când au oprit un tir cu numere de înmatriculare turceşti în apropierea graniţei de sud a ţării, relatează vineri Reuters. Migranţii – 16 provenind din Egipt şi unul din Libia- au avut nevoie de îngrijiri medicale imediat, a precizat poliţia pe site-ul său web, indicând că doar o acţiune rapidă în urma unui pont primit de la autorităţile române le-a salvat acestora viaţa.

Poliţia ungară a declarat că a oprit maşina joi, în apropiere de localitatea Kistelek, şi a chemat ambulanţe pentru migranţi, reţinându-l pe şofer, cetăţean turc.

În februarie, 18 migranţi afgani au fost găsiţi morţi într-o furgonetă abandonată pe un drum lăturalnic în apropiere de capitala bulgară Sofia. Mii de persoane care fug de război şi de sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia încearcă să se deplasează pe rute terestre prin Balcani în Europa. Ungaria a ridicat un gard la graniţa sa de sud cu Serbia, dar ruta prin Ungaria spre Europa de Vest rămâne una populară printre migranţi, potrivit Digi24.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...