Ministrul Energiei ar putea fi remaniat, după tragedia din Gorj. Ce spun reprezentanţii Guvernului

Data:

Share post:

Premierul Nicolae Ciucă ia în considerare remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, după accidentul soldat cu trei morți din mina Jilț, o exploatare carboniferă deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Ciucă a cerut deja demisii la vârful CE Oltenia și acordarea de despăgubiri pentru familiile celor trei morți și celor zece răniți de la cariera Jilț, potrivit surselor citate. Compania de stat a anunțat deja despăgubiri, dar și demiterea unor directori.

CITEŞTE ŞI: CFR a semnat contracte pentru lucrări de reabilitare la magistrala București-Craiova. Se urmărește ridicarea restricțiilor de viteză

În plus, premierul a cerut și un plan de investiții pentru remedierea condițiilor de lucru și transport.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut miercuri demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că nu poate exclude posibilitatea demiterii lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, după evaluarea finală a tragediei de la mina Jilț. El a menționat că premierul Nicolae Ciucă a cerut o evaluare până săptămâna viitoare și că aceasta va implica analizarea responsabilităților la nivelul minei, companiei și managementului domeniului.

”Pe durata analizei se evaluează responsabilitățile pe lanțul ierarhic. Lanțul de evaluare implică de la mină, companie, până la managementul domeniului”, a spus Cărbunaru.

Accidentul s-a produs când autovehiculul în care se aflau angajații a derapat pe un pod și s-a răsturnat peste transportor, impactul soldându-se cu trei morţi şi 10 răniţi.

PSD a cerut în trecut demiterea lui Virgil Popescu pentru modul în care a gestionat criza facturilor la energie, dar el a fost păstrat în funcție de premierul Ciucă.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...