Ministrul Energiei ar putea fi remaniat, după tragedia din Gorj. Ce spun reprezentanţii Guvernului

Data:

Share post:

Premierul Nicolae Ciucă ia în considerare remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, după accidentul soldat cu trei morți din mina Jilț, o exploatare carboniferă deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Ciucă a cerut deja demisii la vârful CE Oltenia și acordarea de despăgubiri pentru familiile celor trei morți și celor zece răniți de la cariera Jilț, potrivit surselor citate. Compania de stat a anunțat deja despăgubiri, dar și demiterea unor directori.

CITEŞTE ŞI: CFR a semnat contracte pentru lucrări de reabilitare la magistrala București-Craiova. Se urmărește ridicarea restricțiilor de viteză

În plus, premierul a cerut și un plan de investiții pentru remedierea condițiilor de lucru și transport.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut miercuri demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că nu poate exclude posibilitatea demiterii lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, după evaluarea finală a tragediei de la mina Jilț. El a menționat că premierul Nicolae Ciucă a cerut o evaluare până săptămâna viitoare și că aceasta va implica analizarea responsabilităților la nivelul minei, companiei și managementului domeniului.

”Pe durata analizei se evaluează responsabilitățile pe lanțul ierarhic. Lanțul de evaluare implică de la mină, companie, până la managementul domeniului”, a spus Cărbunaru.

Accidentul s-a produs când autovehiculul în care se aflau angajații a derapat pe un pod și s-a răsturnat peste transportor, impactul soldându-se cu trei morţi şi 10 răniţi.

PSD a cerut în trecut demiterea lui Virgil Popescu pentru modul în care a gestionat criza facturilor la energie, dar el a fost păstrat în funcție de premierul Ciucă.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...