Mircea Geoană, despre candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: Vedem când se termină contractul

Data:

Share post:

Mircea Geoană ocupă în prezent funcția de secretar general adjunct al NATO, dar a avut în trecut și o carieră politică în România. În ultima perioadă, au apărut zvonuri cum că ar vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Aflat într-o vizită la Oradea, oficialul nu a infirmat zvonurile, însă nici nu le-a confirmat.

„Vă spun sincer că nu este momentul să discutăm despre aşa ceva, dar vedem când se termină contractul, ce discuţii mai putem avea până atunci”, a răspuns el la întrebarea adresată de prof.univ. dr. Paul Magheru.

La începutul lunii aprilie, au apărut primele cote pentru alegerile prezidențiale din anul 2024. Mircea Geoană (64 de ani), posibilul candidat din partea PSD, este marele favorit al bookmakerilor. El a avut o cotă de 2,50. Pe locul doi în lista preferințelor era fostul premier, Nicolae Ciucă, cu o cotă de 5,00. Actualul prim-ministru, Marcel Ciolacu, ocupa locul trei, cu o cotă de 7,00.

Mircea Geoană a mai candidat la prezidențiale în 2009

Nu ar fi prima dată când secretarul general adjunct al NATO candidează la alegerile prezidențiale. A mai candidat în 2009, când a fost învins, în turul al doilea, de Traian Băsescu. 70.321 de voturi în plus a avut Băsescu față de Mircea Geoană, din cele 10 milioane valabil exprimate în turul al II-lea.

Câțiva ani mai târziu, Mircea Geoană a declarat că cel de-al doilea mandat a lui Băsescu este unul „ilegitim”, existând indicii cu privire la un demers coordonat şi organizat de fraudare şi de influenţare a scrutinului. Fostul social-democrat a ţinut să precizeze că în PSD a existat „coloana a cincea a lui Băsescu”.

„A existat coloana a cincea a lui Băsescu în PSD. Sunt lucruri triste, pentru că într-un fel este evident că mandatul doi al lui Traian Băsescu este ilegitim, este evident că există indicii cu privire la un demers coordonat şi organizat de fraudare şi de influenţare a alegerilor prezidenţiale din 2009. Acest lucru este fără dubiu. Cred că a existat o acţiune coordonată, spun cu toată rezerva faptului că corb la corb nescoţându-şi ochii, dovezile după atâţia ani de zile sunt cel mai greu de obţinut, dar cred că nu a existat instituţie a statului român care să aibă de-a face direct sau indirect cu alegerile, să nu fi fost implicată”, a precizat Mircea Geoană în 2017.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...