Mită de 350.000 de euro cerută de un şef de la Domeniile Statului

Data:

Share post:

Şeful Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), Marius Nuță, aflat în arest la domiciliu pentru trafic de influență, a cerut 350.000 de euro pentru el și alte persoane, de la un om de afaceri. Informaţiile au fost făcute publice de DNA.

Potrivit unor surse citate de G4media, omul de afaceri ar fi fostul deputat PNL Marin Anton.

Reprezentanţii DNA spun că, în schimbul banilor, Marius Nuță trebuia să-l ajute pe fostul deputat să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. Directorul ADS a primit doar prima tranșă de 90.000 de lei.

Cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană. Marius Nuță a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 4 luni.

Și Marin Anton a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare pentru o mită de 5,3 milioane de euro. El a cerut în luna ianuarie a acestui an încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției. Fost deputat și secretar de stat la Transporturi și Mediu, Marin Anton este implicat în mai multe dosare de corupție, precum cel care privește devalizarea RAFO și deține zeci de firme.

Presa scrie că s-a aflat în anturajul unor politicieni ca Traian Băsescu și Elena Udrea, fiind totodată apropiat și de Gabriel Oprea.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...