Navă scufundată în urma unui accident de navigaţie în Portul Constanţa

Data:

Share post:

Accident de navigaţie, în această dimineață, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanța. Un împingător sub pavilion ceh a intrat în coliziune cu un convoi în manevră, ducând la scufundarea navei cehe, dar fără urme de poluare.

Membrii echipajului au fost salvați și zona a fost securizată prin baraje și balize. Autorităţile au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele accidentului.

„Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7,10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol”, transmite Autoritatea Navală Română (ANR).

Conform sursei citate, nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată.

Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...