Navă scufundată în urma unui accident de navigaţie în Portul Constanţa

Data:

Share post:

Accident de navigaţie, în această dimineață, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanța. Un împingător sub pavilion ceh a intrat în coliziune cu un convoi în manevră, ducând la scufundarea navei cehe, dar fără urme de poluare.

Membrii echipajului au fost salvați și zona a fost securizată prin baraje și balize. Autorităţile au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele accidentului.

„Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7,10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol”, transmite Autoritatea Navală Română (ANR).

Conform sursei citate, nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată.

Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...