Nepotismele de la Autoritatea Electorală Permanentă. Craiovenii aduşi de Mituleţu în instituţie

Data:

Share post:

În cei trei ani în care a condus Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, care a anunțat că și-a prezentat demisia din funcție, a adus în instituție mai mulți apropiați din orașul său natal.

La 31 octombrie 2022, toate cele 400 de posturi bugetate pentru AEP ca autoritate centrală erau ocupate. În alte cuvinte, această instituție este singura autoritate publică centrală din România care nu mai are niciun post liber.

CITEŞTE ŞI: Șoferul care a lovit trabantul Praz Vegas s-a prezentat la Poliție. Ce nereguli au fost depistate și pentru ce s-a întocmit dosar penal

Craiova, orașul natal al lui Constantin Mitulețu-Buică, este sursa principală pentru apropiații săi, pe care i-a adus la București. Cei mai mulți dintre ei au primit locuințe de serviciu în Capitală și diurne consistente pentru detașare în altă localitate.

Cel mai cunoscut este Sorin Gabriel Lazăr, care are domiciliul în județul Dolj, dar și o casă în Marea Britanie. El a primit anul trecut un salariu de 179.000 de lei.

Sorin Lazăr a fost condamnat pentru tentativă de omor, după ce acum 22 de ani, a înjunghiat un rival politic. Între timp, rivalul politic, Ștefan Stoica, a devenit președintele PNL Dolj. Despre acest caz, publicația Rise Project a scris extensiv.

Sorin Lazăr este în prezent șeful departamentului în Autoritatea Electorală Permanentă.

articolul complet, în PRESShub

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...