Fostul europarlamentar Norica Nicolai spune că Bulgaria ar putea intra înaintea noastră în Schengen. „I se va face acest favor, prin înțelegerea cu Austria”

Data:

Share post:

Fostul europarlamentar Norica Nicolai a vorbit despre șansele României de a intra în viitorul apropiat în Schengen și a atras atenția că prin negocierile duse de Bulgaria cu Austria, vecinii noștri ar putea intra în spațiul de liberă circulație înaintea noastră.

Dacă Bulgaria a reușit să se apropie de Austria și a negociat mult mai bine decât noi, România se găsește în situația în care trebuie să găsească un compromis cu Austria, după ce aceasta s-a opus intrării țării noastre în Schengen.

Deși oficialii români declarau că Suedia a decis să se implice activ în problema Schengen, suedezii au cerut ca problemele să fie rezolvate de noi.

Norica Nicolai e de părere că Bulgaria va intra prima în Schengen

Fostul europarlamentar Norica Nicolai a spus că dincolo de declarațiile pline de speranță făcute de Suedia pentru România, în realitate, s-a condiționat intrarea noastră în Schengen până nu ajungem la un compromis cu Austria.

„Suedia a condiționat aderarea României la spațiul Schengen de Austria. Cred că era o înțelegere anterioară deciziei din luna decembrie (de la Consiliul JAI, unde Austria și Olanda au votat împotriva României și Bulgariei, n.r.) iar următorul pas va fi o decuplare a Bulgariei de România și o încercare de a da facilități Schengen Bulgariei în octombrie, noiembrie sau decembrie.

E foarte posibil (ca Bulgaria să intre în Schengen înaintea României). Chiar dacă va intra parțial, cu anumite componente, Bulgariei i se va face acest favor, în special prin înțelegerea cu Austria. Categoric, Bulgaria a negociat mult mai bine decât noi”, a declarat Norica Nicolai.

România va trebui să mai aștepte intrarea în spațiul de liberă circulație

Aceasta a continuat și a explicat că țara noastră va mai trebui să aștepte intrarea în Schengen, pentru că migrația îi va determina pe foarte mulți din membrii Uniunii Europene să devieze de la criteriile Schengen și să introducă restricții și controale la frontiere.

Norica Nicolai a mai ținut să adauge că diplomația României este una jalnică, iar țara noastră s-a comportat mereu mai degrabă ca o persoană care așteaptă să i se facă un favor, decât ca un jucător în interiorul UE, potrivit antena3.ro.

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...