Fostul europarlamentar Norica Nicolai spune că Bulgaria ar putea intra înaintea noastră în Schengen. „I se va face acest favor, prin înțelegerea cu Austria”

Data:

Share post:

Fostul europarlamentar Norica Nicolai a vorbit despre șansele României de a intra în viitorul apropiat în Schengen și a atras atenția că prin negocierile duse de Bulgaria cu Austria, vecinii noștri ar putea intra în spațiul de liberă circulație înaintea noastră.

Dacă Bulgaria a reușit să se apropie de Austria și a negociat mult mai bine decât noi, România se găsește în situația în care trebuie să găsească un compromis cu Austria, după ce aceasta s-a opus intrării țării noastre în Schengen.

Deși oficialii români declarau că Suedia a decis să se implice activ în problema Schengen, suedezii au cerut ca problemele să fie rezolvate de noi.

Norica Nicolai e de părere că Bulgaria va intra prima în Schengen

Fostul europarlamentar Norica Nicolai a spus că dincolo de declarațiile pline de speranță făcute de Suedia pentru România, în realitate, s-a condiționat intrarea noastră în Schengen până nu ajungem la un compromis cu Austria.

„Suedia a condiționat aderarea României la spațiul Schengen de Austria. Cred că era o înțelegere anterioară deciziei din luna decembrie (de la Consiliul JAI, unde Austria și Olanda au votat împotriva României și Bulgariei, n.r.) iar următorul pas va fi o decuplare a Bulgariei de România și o încercare de a da facilități Schengen Bulgariei în octombrie, noiembrie sau decembrie.

E foarte posibil (ca Bulgaria să intre în Schengen înaintea României). Chiar dacă va intra parțial, cu anumite componente, Bulgariei i se va face acest favor, în special prin înțelegerea cu Austria. Categoric, Bulgaria a negociat mult mai bine decât noi”, a declarat Norica Nicolai.

România va trebui să mai aștepte intrarea în spațiul de liberă circulație

Aceasta a continuat și a explicat că țara noastră va mai trebui să aștepte intrarea în Schengen, pentru că migrația îi va determina pe foarte mulți din membrii Uniunii Europene să devieze de la criteriile Schengen și să introducă restricții și controale la frontiere.

Norica Nicolai a mai ținut să adauge că diplomația României este una jalnică, iar țara noastră s-a comportat mereu mai degrabă ca o persoană care așteaptă să i se facă un favor, decât ca un jucător în interiorul UE, potrivit antena3.ro.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...