Nicolae Ciucă, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „Poate fi o ipoteză”. Cum se înțelege cu Ciolacu

Data:

Share post:

Nicolae Ciucă, președintele PNL, susține că poate fi luată în calcul formula politică: Ciolacu-premier, respectiv Ciucă -președinte al României sau viceversa, având în vedere că alianța PSD-PNL este construită pentru reformele României.

Nicolae Ciucă, despre candidatura sa la prezidențiale: „Orice scenariu trebuie să existe”

Nicolae Ciucă

Liderul liberalilor Nicolae Ciucă susține că rezultatele alegerilor europarlamentare din iunie 2024 sunt primele care vor conta și vor arăta șansele coaliției PSD-PNL de a avea candidat comun și la alegerile prezidențiale.

„Poate fi o ipoteză, orice scenariu trebuie să existe, dar eu cred că românii se uită la tot ce s-a întâmplat bun, la tot ce nu s-a întâmplat în România, analizează și văd că șansa unei stabilități e cea care poate asigura echilibrul economic. Ne mai gândim la președinte comun la președinție”, s-a exprimat Nicolae Ciucă, președintele PNL, la România TV.

Până la stabilirea următoarelor obiective ale coaliției, Ciucă nu exclude „competiția” dintre cele două partide, chiar dacă au candidați comuni la alegerile locale.

„Această confruntare între partide este una normală, pentru că de aceea există democraţia. În situaţii complicate, care nu lasă să se întrevadă o soluţie, este absolut normal – şi consider asta ca făcând parte din atributul de responsabilitate al fiecărui lider politic – să se angajeze pe un drum care excede interesului politic unui partid sau al altuia, al unui lider politic sau al altuia şi să vedem interesul ţării”, a subliniat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Ce relație are cu Marcel Ciolacu, președintele PSD

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dat de înțeles că nu are o relație de pritenie cu colegul său de alianță, Marcel Ciolacu, iar acest lucru înseamnă, de fapt, doar respect reciproc.

„Ne-am văzut trecător, fără să fi avut niciun fel de altă legătură decât aceea de a fi participat la momentele festive. Nu ne-am cunoscut. Ne-am regăsit la București. Toată această chestiune se bazează pe faptul că, neavând niciun fel de timp petrecut împreună pe sloturi mari, pe anumite evenimente care să ne fi legat atât de tare, componenta aceasta pur instituțională, ne-a făcut să avem un respect reciproc”, a subliniat Nicolae Ciucă, la România TV.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...