Prefectul a demisionat

Data:

Share post:

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, preşedinte al PSD Prahova, a anunţat că a făcut demersurile necesare încetării mandatului său de prefect, pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, funcţie pentru care PNL Prahova a anunţat că îl susţine pe Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar.

Anunţul liderului PSD Prahova a fost făcut într-o conferinţă de presă în care acesta a avut, pe pupitru, macheta unui bolid Bentley şi a unuia Lamborghini, mărcile de maşini conduse de Iulian Dumitrescu şi de soţia acestuia, relatează News.ro.

”Deja am făcut demersurile necesare pentru a aplica legea, astfel încât să pot să candidez fără niciun fel de problemă. Deci demersurile sunt făcute, probabil săptămâna viitoare sau în maxim două săptămâni o să înceteze mandatul meu de prefect al judeţului Prahova”, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu.

El a precizat, într-o declaraţie pentru News.ro, că a depus oficial solicitarea de încetare a mandatului său de prefect.

”Candidatura mea şi a primarului Andrei Volosevici a fost validată în Consiliul Politic Naţional, săptămâna trecută”, a mai declarat Virgiliu Nanu.

Conferinţa în care prefectul a anunţat că a făcut demersurile pentru a renunţa la funcţie în favoarea candidaturii pentru şefia Consiliului Judeţean a avut loc la sediul PSD din Ploieşti, iar pe pupitrul de la care a vorbit prefectul se aflau două machete ale unor autoturisme Bentley şi Lamborghini, mărcile maşinilor conduse de Iulian Dumitrescu şi de soţia acestuia.

Întrebat care a fost mesajul pe care a dorit să îl transmită prin folosirea acestei recuzite, Nanu a răspuns scurt: ”Baronul Lamborghini”.

Virgiliu Nanu s-a descris drept ”un om normal”, mărturisind că foloseşte maşini autohtone, un Duster şi un Logan.

El a precizat că, de când Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar, nu a avut nicio discuţie cu acesta.

În conferinţa de presă, Virgiliu Nanu a vorbit şi despre susţinerea pe care primarii PNL au anunţat-o pentru Iulian Dumitrescu, inculpat pentru luare de mită şi fals.

”Acei primari care sunt astăzi alături de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean cred că au înţeles că împreună, dacă vor merge, va trebui să-i facă şi campanie. Or, sunt curios cum vor face campanie, având în vedere toate elementele care au apărut în presă vizavi de acea mită despre care se vorbeşte. Este o alegere a dânşilor pe care va trebui să şi-o asume”, a afirmat Nanu.

Preşedintele PSD Prahova l-a criticat pe autosuspendatul lider al PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, arătând că acesta a implementat un proiect de introducere a unei reţele de alimentare cu gaze, pe Valea Slănicului din judeţul Prahova, fără ca în zonă să existe racord între sistemul de pe Valea Slănicului şi sistemul naţional de alimentare operat de Transgaz.

”Nu înţeleg cum a început reţeaua de distribuţie, fără a a avea asigurat transportul. Oamenii de pe Valea Slănicului au fost minţiţi”, a afirmat Virgiliu Nanu.

În conferinţa de presă susţinută joi, preşedintele PSD Prahova l-a avut alături pe primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, ales în anul 2020 sub sigla PNL. Acesta a reluat acuzaţiile conform cărora ploieştenii, care s-au confruntat cu o criză privind alimentarea cu apă caldă, au suferit din cauza deciziilor luate de Iulian Dumitrescu.

”Vreau să fie foarte clar punctul meu de vedere. Sunt aici şi suntem în echipă. Niciun preşedinte de Consiliu Judeţean, niciun vicepreşedinte de Consiliu Judeţean nu a fost interesat de ce s-a întâmplat în 2022-2023, când s-a minţit cras, vizavi de faptul că nu am avut două luni şi jumătate apă caldă, din joaca proastă a unora care vin de la Călăraşi şi stau în Stejarii. Sunt convins că acolo era apă caldă”, a afirmat Andrei Volosevici, referindu-se la faptul că Iulian Dumitrescu a candidat şi a fost ales la Prahova, dar locuia în complexul de lux Stejarii din Capitală.

 

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...