Noul constructor al Tronsonului I al Drumului Craiova-Piteşti ar putea fi desemnat până în luna iunie

Data:

Share post:

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la Caracal, că noul constructor al Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti ar putea fi desemnat până în luna iunie.

Ministrul transporturilor arată că data limită pentru depunerea ofertelor este 5 mai.

„Termenul de depunere de oferte este începutul,dacă nu mă înşel, 5 mai, începutul lunii mai ca să se depună ofertele. S-a făcut într-un timp record expertiza pe ce au făcut şi cum au lăsat, Tirrenna Scavi cred că era compania, în ce stadiu au lăsat lucrarea, s-a acceptat acea expertiză, a fost scoasă la licitaţie şi termenul limită este de 5 mai. Deci undeva zic eu că la început de lună iunie, undeva într-o lună de zile vom avea noul constructor pe Tronsonul I şi pe varianta ocolitoare de la Timişoara, varianta sudică. Sper să fie o companie care să facă această lucrare, stadiu este undeva la 52% deci mai au jumătate aproximativ”, a declarat Sorin Grindeanu.

Tronsonul 1 al Drumului Expres este Craiova – Robănești (Centura nord Craiova – intrare în Balș) şi are o lungime de 17,7 km.

Prima licitaţie pentru relizarea lucrărilor a fost câştigată de compania italiană Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului era de 358,18 milioane lei fără TVA. Din cauza întârzierilor, CNAIR a reziliat contractul.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...