Noul constructor al Tronsonului I al Drumului Craiova-Piteşti ar putea fi desemnat până în luna iunie

Data:

Share post:

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la Caracal, că noul constructor al Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti ar putea fi desemnat până în luna iunie.

Ministrul transporturilor arată că data limită pentru depunerea ofertelor este 5 mai.

„Termenul de depunere de oferte este începutul,dacă nu mă înşel, 5 mai, începutul lunii mai ca să se depună ofertele. S-a făcut într-un timp record expertiza pe ce au făcut şi cum au lăsat, Tirrenna Scavi cred că era compania, în ce stadiu au lăsat lucrarea, s-a acceptat acea expertiză, a fost scoasă la licitaţie şi termenul limită este de 5 mai. Deci undeva zic eu că la început de lună iunie, undeva într-o lună de zile vom avea noul constructor pe Tronsonul I şi pe varianta ocolitoare de la Timişoara, varianta sudică. Sper să fie o companie care să facă această lucrare, stadiu este undeva la 52% deci mai au jumătate aproximativ”, a declarat Sorin Grindeanu.

Tronsonul 1 al Drumului Expres este Craiova – Robănești (Centura nord Craiova – intrare în Balș) şi are o lungime de 17,7 km.

Prima licitaţie pentru relizarea lucrărilor a fost câştigată de compania italiană Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului era de 358,18 milioane lei fără TVA. Din cauza întârzierilor, CNAIR a reziliat contractul.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...