O adolescentă a murit după ce a consumat un drog de tip cristal. Poliţia a făcut deja reţineri

Data:

Share post:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT Neamţ, cercetează trei persoane pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu.

O fată în vârstă de 16 ani a murit, în judeţul Neamţ, după ce a consumat un drog de tip cristal, iar poliţiştii au deschis o anchetă şi au reţinut trei persoane în acest caz, pentru trafic de droguri.

“La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanţă activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieşit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care deţineau asupra lor diferite cantităţi de droguri”, se arată în comunicatul de presă.

În urma cercetărilor anchetatorii au stabilit că persoanele respective “ar fi comercializat şi drogul de tip cristal, consumat de persoana vătămată minoră şi considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia”.

De asemenea, în urma cercetării la faţa locului şi a percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere şi mai multe obiecte purtând urme de substanţă 3-CMC.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, arată News.ro.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...