O asociație a judecătorilor acuză lipsa de reacţie în cazul președintele tribunalului Vălcea, Bogdan Mateescu

Data:

Share post:

O asociație a judecătorilor reclamă inacțiunea suspectă în cazul Bogdan Mateescu. Asociaţia Forumul Judecătorilor din România acuză lipsa de reacție a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a Inspecției Judiciare și a parchetelor, cu privire la materialele de presă care l-au avut în prim plan pe judecătorul Bogdan Mateescu, președintele tribunalului Vălcea.

Asociația arată că această tăcere suspect a instituțiilor din sistemul judiciar „este inadmisibilă într-un stat de drept” în cazul Bogdan Mateescu.

„Statul român a pretins, în fața partenerilor din Uniunea Europeană, că noile legi ale justiției pun bazele modernizării sistemului judiciar şi, de asemenea, a statutului magistraţilor şi Consiliului Superior al Magistraturii, fiind anunțat ca un demers prin care justiţia din România se aliniază la valorile şi principiile justiţiei europene şi își consolidează independenţa.

Cu toate acestea, aspectele ieșite din comun, prezentate neîncetat de presă în ultimele zile, referitoare la integritatea unui judecător, fost preşedinte al CSM, actual președinte de tribunal, nu au atras nicio reacție din partea Consiliului sau a Inspecției Judiciare, în raport de propriile competențe, lăsând publicului impresia că fie legile justiției sunt ineficiente, iar instituțiile judiciare nu funcționează, fie activitatea lor este selective”, arată asociați aîntr-un comunicat.

Semnatarii mai atrag atenția că „lipsa oricărei reacții este de natură a submina încrederea publicului în corpul judiciar, încredere fundamentală pentru a menţine independenţa justiţiei”.

 

Continuarea pe PressHub.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...