O avocată care a cumpărat online puști cu aer comprimat pentru copiii ei, de 7 și 10 ani, reținută de polițiști

Data:

Share post:

O avocată din cadrul Baroului Prahova a fost reţinută de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti sub acuzaţia de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, transmite site-ul știrileprotv.ro.

Procurorii susţin că femeia a cumpărat de pe o platformă comercială online o armă de TIR, neletală, supusă autorizării în România, fără a o declara.

Acasă la avocată, anchetatorii au găsit alte trei arme, pe care femeia le cumpărase „cu unicul scop” de a le da copiilor ei de 7, respectiv 10 ani şi care erau ţinute la îndemâna acestora.

Conform datelor din anchetă, fiul cel mare al femeii folosea zilnic armele pentru a împuşca păsări.

„În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. – avocat în cadrul Baroului Prahova (…). În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziţionat fără drept prin intermediul platformei (…), de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deţinut-o fără drept până în data de 06.07.2023”, informează, vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...