O porţiune din autostrada A1 Sebeş-Turda, prăbuşită

Data:

Share post:

O porțiune din Autostrada A10 (Sebeș – Turda) s-a prăbușit complet, pe o distanță de circa 20 de metri. Autostrada, inaugurată anul trecut, fusese închisă pentru reparații de trei zile.

Prima bandă din sensul de mers a cedat puternic din cauza alunecării terenului între kilometrii 15+700 metri și 16+800. Parapetul metalic și gardul de protecție din marginea drumului au fost, de asemenea, deplasate lateral.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de extindere a Aeroportului Craiova

Circulația a fost închisă din 1 februarie pe o distanță de 1,1 kilometri. Se estimă că reparațiile vor dura aproximativ o lună și vor fi efectuate de către constructor, deoarece autostrada se află încă sub garanție. Centrul Infotrafic a menționat că traficul a fost deviat prin breteaua 3 de la nodul rutier Alba Iulia Nord și se va relua pe autostradă prin breteaua 4 la km 16+800 metri. Restricția este impusă pentru efectuarea lucrărilor de forare și colectare a apelor subterane din zonă.

Vineri, terasamentul Drumului Național 1 s-a surpat la Breaza pe o distanță de 60 de metri, iar circulația a fost restricționată pe prima bandă.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...