O porţiune din autostrada A1 Sebeş-Turda, prăbuşită

Data:

Share post:

O porțiune din Autostrada A10 (Sebeș – Turda) s-a prăbușit complet, pe o distanță de circa 20 de metri. Autostrada, inaugurată anul trecut, fusese închisă pentru reparații de trei zile.

Prima bandă din sensul de mers a cedat puternic din cauza alunecării terenului între kilometrii 15+700 metri și 16+800. Parapetul metalic și gardul de protecție din marginea drumului au fost, de asemenea, deplasate lateral.

CITEŞTE ŞI: Continuă lucrările de extindere a Aeroportului Craiova

Circulația a fost închisă din 1 februarie pe o distanță de 1,1 kilometri. Se estimă că reparațiile vor dura aproximativ o lună și vor fi efectuate de către constructor, deoarece autostrada se află încă sub garanție. Centrul Infotrafic a menționat că traficul a fost deviat prin breteaua 3 de la nodul rutier Alba Iulia Nord și se va relua pe autostradă prin breteaua 4 la km 16+800 metri. Restricția este impusă pentru efectuarea lucrărilor de forare și colectare a apelor subterane din zonă.

Vineri, terasamentul Drumului Național 1 s-a surpat la Breaza pe o distanță de 60 de metri, iar circulația a fost restricționată pe prima bandă.

Articole similare

Olt: Trafic rutier dat peste cap, la Valea Mare, după ce o maşină s-a răsturnat

Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate, miercuri seara, pe drumul naţional DN 65, după ce un autoturism s-a...

VIDEO. Sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei faţă de introducerea pragului pentru abuzul în serviciu la 250.000 lei

Sute de persoane s-au strâns, miercuri seara, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de proiectul de lege...

OMS: Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccin anti-Covid

Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccinurile anti-Covid, spune Organizaţia Mondială a...

Klaus Iohannis refuză să comenteze proiectul privind pensiile speciale / Ce modificări ar putea suferi controversatele venituri ale „specialilor”

Klaus Iohannis încă nu s-a pronunțat cu privire la pensiile speciale. Președintele României a vorbit mai degrabă în...