Un val de viscol, ninsori şi frig pune stăpânire pe mare parte din ţară

Data:

Share post:

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis cinci avertizări de vreme rea, fenomenele vizate fiind viscol, ninsori şi frig.

Astfel, a fost emis un Cod Galben valabil în perioada 04 februarie, ora 11:00 – 05 februarie, ora 20:00, care vizează viscol și ninsori moderate cantitativ. Sunt afectate zonele de munte.

CITEŞTE ŞI: O porţiune din autostrada A1 Sebeş-Turda, prăbuşită

Un alt Cod Galben ce vizează intensificări ale vântului este valabil în perioada 04 februarie, ora 11:00 – 05 februarie, ora 06:00. Zone afectate: Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei.

Cod Galben a fost emis şi pentru perioada 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00, fiind vizate intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă. Avertizarea este valabilă pentru jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

Totodată, a fost emis şi un Cod Portocaliu de viscol puternic, valabil în perioada 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00. Zone afectate: în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine.

Codul Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol este valabil în perioada 05 februarie, ora 02:00 – 05 februarie, ora 20:00. Zone afectate: zona litoralului, mai accentuate în zona județului Constanța.

„Facem precizarea că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa (închide) circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță”, transmite Compania de Drumuri.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...