Un val de viscol, ninsori şi frig pune stăpânire pe mare parte din ţară

Data:

Share post:

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis cinci avertizări de vreme rea, fenomenele vizate fiind viscol, ninsori şi frig.

Astfel, a fost emis un Cod Galben valabil în perioada 04 februarie, ora 11:00 – 05 februarie, ora 20:00, care vizează viscol și ninsori moderate cantitativ. Sunt afectate zonele de munte.

CITEŞTE ŞI: O porţiune din autostrada A1 Sebeş-Turda, prăbuşită

Un alt Cod Galben ce vizează intensificări ale vântului este valabil în perioada 04 februarie, ora 11:00 – 05 februarie, ora 06:00. Zone afectate: Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei.

Cod Galben a fost emis şi pentru perioada 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00, fiind vizate intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă. Avertizarea este valabilă pentru jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

Totodată, a fost emis şi un Cod Portocaliu de viscol puternic, valabil în perioada 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00. Zone afectate: în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine.

Codul Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol este valabil în perioada 05 februarie, ora 02:00 – 05 februarie, ora 20:00. Zone afectate: zona litoralului, mai accentuate în zona județului Constanța.

„Facem precizarea că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa (închide) circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță”, transmite Compania de Drumuri.

Articole similare

Olt: Trafic rutier dat peste cap, la Valea Mare, după ce o maşină s-a răsturnat

Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate, miercuri seara, pe drumul naţional DN 65, după ce un autoturism s-a...

VIDEO. Sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei faţă de introducerea pragului pentru abuzul în serviciu la 250.000 lei

Sute de persoane s-au strâns, miercuri seara, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de proiectul de lege...

OMS: Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccin anti-Covid

Copiii şi adolescenţii sănătoşi s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccinurile anti-Covid, spune Organizaţia Mondială a...

Klaus Iohannis refuză să comenteze proiectul privind pensiile speciale / Ce modificări ar putea suferi controversatele venituri ale „specialilor”

Klaus Iohannis încă nu s-a pronunțat cu privire la pensiile speciale. Președintele României a vorbit mai degrabă în...