O școală din Gorj, renovată în 2011 pe banii Băncii Mondiale, afectată sever de cutremurele recente. Se discută demolarea

Data:

Share post:

În centrul comunei Arcani, la doar 7 kilometri de epicentrul cutremurelor gorjene, atât școala, cât și biserica ortodoxă din localitate au fost afectate serios, iar edilul localității se teme de ce-i mai rău.

Primarul spune că școala a fost renovată acum 12 ani cu bani de la Banca Mondială „înaintea mandatului meu, se pare că n-a fost gândit bine proiectul pe partea de rezistență”.

Tot centrul localității Arcani din Gorj e înconjurat de benzi alb-roșii de ocolire. Atât biserica ortodoxă, aflată la strada principală, cât și școala generală, ascunsă în spatele primăriei, sunt teritorii interzise. Asta după ce marți, 14 februarie 2023, în cel de-al doilea cutremur puternic care a lovit Oltenia săptămâna trecută, cel de 5,7 grade pe scara Richter, comuna s-a zguduit serios.

Arcani se află la circa 7-8 kilometri de epicentrul cutremurelor, aflat în apropierea localității Runcu. Zguduitura a durat doar 12-13 secunde, însă mai multe hornuri de cărămidă au fost dărâmate, iar două clădiri sunt, acum, în pericol de prăbușire.

Biserica din Arcani, afectată de cutremur Biserica poartă hramul Sfinții Mihail și Gavril. Ea a fost închisă imediat după cutremur, pentru că are crăpături verticale vizibile cu ochiul liber.

articolul complet, pe Libertatea

 

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...