Senatoare americană: „Putin a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider, de după intrarea lui Hitler în Rusia”

Data:

Share post:

Senatoarea americană Jeanne Shaheen a declarat pentru PRESShub că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut, prin invadarea Ucrainei, „cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider de după intrarea lui Hitler în Rusia”.

Întrebată de PRESShub dacă există posibilitatea ca Statele Unite ale Americii să abandoneze Ucraina și să concentreze pe China, așa cum susține o narațiune rusească vehiculată frecvent în România, Shaheen a contrazis puternic această teză.

„Vladimir Putin va face tot ce va putea pentru a încerca să distragă atenţia de la faptul că a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider de la intrarea lui Hitler în Rusia.

A crezut că lumea va sta deoparte şi va lăsa Ucraina să cadă. Însă a întărit NATO. A crezut că ucrainenii nu se vor lupta, dar ei s-au luptat mult mai bine decât ruşii”, a explicat Jeanne Shaheen, la o întâlnire cu câțiva jurnalişti români.

Shaheen este membru al Comisiei pentru relații externe a Senatului (SFRC) și președinte al Comisiei pentru Relații Externe Europa în materie de securitate regională.

Senatoarea este inițiatoarea legislației din Congresul SUA cu privire la securitatea regiunii Mării Negre. Ea s-a aflat ieri la București împreună cu senatorul Dick Durbin,pentru a vizita baza militară de la Kogălniceanu. Înainte de a veni în România, cei doi senatori americani au vizitat și Georgia.

„La Conferința de la München am avut cea mai mare delegație a Congresului american care a participat vreodată la această conferință. O delegația bi-partizană, bi-camerală.

Liderii Senatului și Camerei Reprezentanților au formulat declarații puternice în sprijinul Ucrainei și a interesului nostru de a continua să facem tot ce putem pentru a ne asigura că Ucraina primește tot ajutorul de care are nevoie pentru a câștiga acest război. Vicepreședintele Harris a spus același lucru.

Deci, dacă Vladimir Putin se bazează pe divizarea NATO și ca Occidentul să renunțe la Ucraina, ar fi bine să se gândească din nou”, a răspuns senatoarea Jeanne Shaheen.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...