Senatoare americană: „Putin a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider, de după intrarea lui Hitler în Rusia”

Data:

Share post:

Senatoarea americană Jeanne Shaheen a declarat pentru PRESShub că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut, prin invadarea Ucrainei, „cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider de după intrarea lui Hitler în Rusia”.

Întrebată de PRESShub dacă există posibilitatea ca Statele Unite ale Americii să abandoneze Ucraina și să concentreze pe China, așa cum susține o narațiune rusească vehiculată frecvent în România, Shaheen a contrazis puternic această teză.

„Vladimir Putin va face tot ce va putea pentru a încerca să distragă atenţia de la faptul că a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider de la intrarea lui Hitler în Rusia.

A crezut că lumea va sta deoparte şi va lăsa Ucraina să cadă. Însă a întărit NATO. A crezut că ucrainenii nu se vor lupta, dar ei s-au luptat mult mai bine decât ruşii”, a explicat Jeanne Shaheen, la o întâlnire cu câțiva jurnalişti români.

Shaheen este membru al Comisiei pentru relații externe a Senatului (SFRC) și președinte al Comisiei pentru Relații Externe Europa în materie de securitate regională.

Senatoarea este inițiatoarea legislației din Congresul SUA cu privire la securitatea regiunii Mării Negre. Ea s-a aflat ieri la București împreună cu senatorul Dick Durbin,pentru a vizita baza militară de la Kogălniceanu. Înainte de a veni în România, cei doi senatori americani au vizitat și Georgia.

„La Conferința de la München am avut cea mai mare delegație a Congresului american care a participat vreodată la această conferință. O delegația bi-partizană, bi-camerală.

Liderii Senatului și Camerei Reprezentanților au formulat declarații puternice în sprijinul Ucrainei și a interesului nostru de a continua să facem tot ce putem pentru a ne asigura că Ucraina primește tot ajutorul de care are nevoie pentru a câștiga acest război. Vicepreședintele Harris a spus același lucru.

Deci, dacă Vladimir Putin se bazează pe divizarea NATO și ca Occidentul să renunțe la Ucraina, ar fi bine să se gândească din nou”, a răspuns senatoarea Jeanne Shaheen.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...