Obiectele zburătoare dobârâte în SUA și Canada NU sunt OZN-uri

Data:

Share post:

Un balon de spionaj chinezesc și trei obiecte zburătoare au fost doborâte în ultima săptămână de forțele aeriene americane în SUA și Canada. Pentru că autoritățile nu au lămurit care este natura celor din urmă trei ținte vizate, în lumea întreagă au apărut speculații că ar fi de natură extraterestră.

După ce pe cerul american a fost observat balonul chinezesc, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială, sau NORAD, și-a ajustat sistemul radar pentru a deveni mai sensibil. Astfel, a crescut și numărul de obiecte pe care le detectează.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Dezvoltării, interpelat din nou de senatorul Siminica Mirea (PSD) pe tema sălii de sport din Slatina: Să reamintim autorităților că această situație nu poate continua

Totul a început când un balon chinezesc cât trei autobuze a intrat în spațiul aerian din Alaska pe 28 ianuarie, a plutit din Idaho sud-est către Carolina, înainte de a fi doborât pe 4 februarie în largul coastei Carolinei de Sud, potrivit New York Times.

Oficialii americani au declaraț că balonul, cel mai probabil, a fost menit să supravegheze bazele militare americane. În schimb, China a susținut că dispozitivul a fost o aeronavă civilă care s-a rătăcit în spațiul aerian american.

Apoi, a urmat o succesiune de obiecte zburătoare neindificate (OZN-uri) doborâte:

  • pe 10 februarie, un avion de luptă american a doborât unul peste apele din Alaska; acesta a fost detectat când se îndrepta către Polul Nord.
  • pe 11 februarie, al doilea este doborât deasupra Canadei; un oficial canadian l-a descris ca fiind cilindric și mai mic decât balonul spion.
  • pe 12 februarie, al treilea a fost doborât deasupra Lacului Huro, avea o structură octogonală cu fire care atârnau, dar nu avea încărcătură utilă vizibilă, au menționat oficialii americani.

Autoritățile insistă că nu sunt obiecte extraterestre. Comandantul NORAD lasă discuția deschisă

Oficialii de securitate națională au respins posibilitatea ca obiectele doborâte în weekend să aibă origini extraterestre, dar generalul Glen D. VanHerck, comandanul NORAD, a declarat în timpul unei conferințe de presă: „Nu am exclus nimic în acest moment” potrivit New York Times.

John F. Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat că cele trei obiecte nu aveau persoane în interior și nu aveau capacități de manevră sau propulsie. De asemenea, nu există niciun indiciu că oamenii de la sol ar fi fost în pericol, a adăugat el.

SUA și Canada nu au explicat public sursa celor trei din urmă obiecte, deși secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a clarificat duminică că acestea nu sunt de natură extraterestră.

„Știu că au existat întrebări și îngrijorări în legătură cu acest lucru, dar nu există – din nou niciun indiciu – despre extratereștri sau activitate extraterestră cu aceste recente distrugeri”, a menționat Jean-Pierre de pe podiumul Casei Albe, citată de către Politico.

„Voiam să mă asigur că poporul american știe asta, voi toți știți asta și era important pentru noi să spunem asta de aici, pentru că am auzit multe discuții pe această temă”, a menționat secretarul de stat.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Percheziţii într-un dosar de evaziune şi contrabandă: Bijuterii şi importante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţa unei tinere din Slatina

Două percheziţii au fost desfăşurate, în această dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt,...

Se lucrează pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Imagini de pe şantier (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit sursei...

Primarul fugar Cherecheş s-ar fi refugiat pe o insulă din Italia alături de mama şi soţia sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a...

Subprefectul de Olt reclamă că a răcit la plămâni pentru că prefectul n-a reparat centrala termică. Angajaţii prefecturii, nevoiţi să muncească în frig

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece...