Olt: O firmă din Turcia face centura de ocolire a oraşului Corabia

Data:

Share post:

Primăria Corabia a desemnat firma care va realiza documentaţia pentru construirea variantei de ocolire a oraşului.

Potrivit administratorului public, Daniel Albu, a fost semnat contractul cu o firmă din Turcia.

CITEŞTE ŞI: DOLJ | Depistați la volan cu alcoolemii de 1,64 şi 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

„Azi, la Primăria Corabia, a fost marcat unul dintre cele mai importante jaloane pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din orașul nostru. În urma licitației internaționale de achiziție publică organizată de primărie și a soluționării contestatiilor, a fost desemnat câștigătorul pentru contractul privind ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate, PUZ, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (PAC), obținere Autorizația de Construire (AC) și elaborare Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Corabia”. Azi a fost semnat contractul cu firma câștigătoare, INPRO Muhendislik Muşavirlik Anonim Șirketi, de către reprezentanții acesteia și dl. Primar Ing. Iulică Oane. Contractul are valoarea totală de 6.859.966,39 lei”, spune Albu.

Primarul din Corabia, Iulică Oane, a semnat anul trecut Protocolul de Colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru construirea variantei de ocolire a oraşului oltean. Din partea Guvernului a semnat vicepremierul Sorin Grindeanu.

Protocolul prevede elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţii. Proiectul este finanţat cu fonduri europene, CNAIR fiind autoritate de management în cadrul Programului Operațional Transport 2021- 2027, în axa 2, Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială.

Lungime estimată a drumului de ocolire este 10,8 kilometri. Cost estimat al întregii investiţii – proiectare şi execuţie – ajunge la 19, 5 milioane de euro.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...