Olt: O firmă din Turcia face centura de ocolire a oraşului Corabia

Data:

Share post:

Primăria Corabia a desemnat firma care va realiza documentaţia pentru construirea variantei de ocolire a oraşului.

Potrivit administratorului public, Daniel Albu, a fost semnat contractul cu o firmă din Turcia.

CITEŞTE ŞI: DOLJ | Depistați la volan cu alcoolemii de 1,64 şi 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

„Azi, la Primăria Corabia, a fost marcat unul dintre cele mai importante jaloane pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din orașul nostru. În urma licitației internaționale de achiziție publică organizată de primărie și a soluționării contestatiilor, a fost desemnat câștigătorul pentru contractul privind ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate, PUZ, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (PAC), obținere Autorizația de Construire (AC) și elaborare Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Corabia”. Azi a fost semnat contractul cu firma câștigătoare, INPRO Muhendislik Muşavirlik Anonim Șirketi, de către reprezentanții acesteia și dl. Primar Ing. Iulică Oane. Contractul are valoarea totală de 6.859.966,39 lei”, spune Albu.

Primarul din Corabia, Iulică Oane, a semnat anul trecut Protocolul de Colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru construirea variantei de ocolire a oraşului oltean. Din partea Guvernului a semnat vicepremierul Sorin Grindeanu.

Protocolul prevede elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţii. Proiectul este finanţat cu fonduri europene, CNAIR fiind autoritate de management în cadrul Programului Operațional Transport 2021- 2027, în axa 2, Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială.

Lungime estimată a drumului de ocolire este 10,8 kilometri. Cost estimat al întregii investiţii – proiectare şi execuţie – ajunge la 19, 5 milioane de euro.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...