Cum s-a gândit un bărbat din Slatina să păcălească autorităţile române, după ce i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare, în Slovenia

Data:

Share post:

Un bărbat din Slatina a fost condamnat la plata unei amenzi penale după ce a obţinut un nou certificat de înmatriculare pentru autoturismul său, minţind într-o declaraţie notarială că a pierdut documentul care îi fusese de fapt reţinut în Slovenia, la efectuarea unei curse de taxi.

Bărbatul folosea autoturismul pentru activităţi în regim de taxi, iar în vara anului 2020, în timp ce tranzita Slovenia către Italia, pentru că nu avea vignetă, a fost amendat şi i s-a reţinut permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

La revenirea în ţară, bărbatul s-a gândit cum ar putea să rezolve problema mai uşor şi a mers la un cabinet notarial unde a dat o declaraţie pe propria răspundere că a pierdut certificatul de înmatriculare. În baza acestei declaraţii, i-a fost eliberat un nou certificat. Autorităţile şi-au dat însă seama de fals.

„În timp ce tranzita teritoriul Sloveniei în direcția Republicii ######, la data de 28.06.2020, ora 17:23, a fost oprit de un echipaj de control rutier și sancționat contravențional cu amendă în suma de 300 euro pentru lipsa vignetei, cu această ocazie, fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare al autoturismului cu seria O00282447T, precum și permisul de conducere auto.

Revenind în #######, la data de 23.07.2020, s-a prezentat la biroul notarului public ###### ####### unde a dat o declarație autentificată sub numărul 392, în sensul că a pierdut certificatul de înmatriculare al autoturismului.

A doua zi, la data de 24.07.2020, s-a adresat Prefecturii ### – Serviciul ###### Regim Permise de ######### și Înmatricularea Vehiculelor, unde a formulat o cerere prin care a solicitat eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare pentru autoturismul marca ##### ##### cu seria de șasiu UU1L############# și număr de înmatriculare ## ## ###, iar la cerere a atașat declarația dată în fața notarului public la data de 23.07.2020, din care rezultă că a pierdut certificatul de înmatriculare, în împrejurări necunoscute.

În urma acestor demersuri, inculpatului ######### #######-###### i s-a eliberat un duplicat al certificatului de înmatriculare al autoturismului, document cu seria O00297285T, pe motiv „pierdere”, iar vechiul certificat de înmatriculare cu seria O00282447T a fost radiat din bazele de date.

Ulterior, I.G.P.R. – Direcția Poliției Rutiere a înaintat către Instituția Prefectului ### – Serviciul ###### Regim Permise de ######### și Înmatricularea Vehiculelor, certificatul de înmatriculare al autoturismului ##### ##### cu seria de șasiu UU1L############# și numărul de înmatriculare ######### cu seria O00282447T cu mențiunea că fusese transmis de către Ministerul Afacerilor Externe – Direcția Relații Consulare, întrucât a fost reținut de autorități pe teritoriul Sloveniei, în urma încălcării unor norme legale rutiere, respectiv lipsa vignetei”, reţin judecătorii.

Recent, magistraţii Judecătoriei Slatina l-au condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 2.100 lei pentru fals în declaraţii. Totodată, instanţa a dispus desfiinţarea noului certificat de înmatriculare, emis în urma unui fals.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...