OMV Petrom scumpeşte carburanţii cu cinci bani pe litru

Data:

Share post:

OMV Petrom, liderul pietei distribuitoare de carburanți, a făcut prima majorare de prețuri după cea din noaptea Anului Nou, scumpind atât benzina, cât și motorina cu 5 bani/l.

Aceasta anulează ieftinirile operate săptămâna trecută, când compania cu acționariat austriac a fost nevoită să reducă prețurile benzinei și motorinei în urma unei decizii similare luată de unul dintre concurenții săi, Lukoil.

CITEŞTE ŞI: Interlopul Clămparu a scris în închisoare o carte dedicată lui Mihai Eminescu

Ca urmare a acestor scumpiri, prețul benzinei standard din stațiile Petrom din Capitală a ajuns la 6,29-6,35 lei, iar cel al motorinei standard, la 7,50-7,53 lei/l, iar în stațiile OMV la 6,40-6,44 lei/l, respectiv 7,58-7,61 lei/l.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autoritățile fiscale din România, în urma anunțului companiei că nu va plăti contribuția de solidaritate, motivând că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri, potrivit news.ro.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...