OMV Petrom scumpeşte carburanţii cu cinci bani pe litru

Data:

Share post:

OMV Petrom, liderul pietei distribuitoare de carburanți, a făcut prima majorare de prețuri după cea din noaptea Anului Nou, scumpind atât benzina, cât și motorina cu 5 bani/l.

Aceasta anulează ieftinirile operate săptămâna trecută, când compania cu acționariat austriac a fost nevoită să reducă prețurile benzinei și motorinei în urma unei decizii similare luată de unul dintre concurenții săi, Lukoil.

CITEŞTE ŞI: Interlopul Clămparu a scris în închisoare o carte dedicată lui Mihai Eminescu

Ca urmare a acestor scumpiri, prețul benzinei standard din stațiile Petrom din Capitală a ajuns la 6,29-6,35 lei, iar cel al motorinei standard, la 7,50-7,53 lei/l, iar în stațiile OMV la 6,40-6,44 lei/l, respectiv 7,58-7,61 lei/l.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autoritățile fiscale din România, în urma anunțului companiei că nu va plăti contribuția de solidaritate, motivând că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri, potrivit news.ro.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...