Opţiuni pentru minivacanţa de 1 mai pentru pasionaţii de sporturi de iarnă. La Sinaia încă se poate schia

Data:

Share post:

Iubitorii sporturilor de iarnă au încă variante pentru a se putea bucura de zăpadă, deşi vara bate la uşă. Astfel, de 1 Mai, pe Valea Prahovei, turiştii vor putea schia în condiţii foarte bune pe pârtiile din golul alpin al staţiunii Sinaia. 

În prezent gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiune este de circa 85%. Reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că rezervările sunt în continuare deschise, operatorii având disponibile locuri pentru toate buzunarele.

Sinaia este, din informaţiile autorităţilor locale, singurul loc din ţară în care încă se poate schia, stratul de zăpadă pe pârtiile de altitudine măsurând între 30 şi 80 cm. Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, sunt amenajate şi deschise pârtiile Variantă, Vâlcel, Valea Dorului 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 şi Lăptici 2.

În plus, turiştii vor putea vizita Castelele Peleş şi Pelişor, vor putea face plimbări pe domeniul regal, în Parcul Dimitrie Ghica, la Casino Sinaia sau chiar pe munte. Turiştii care vor petrece minivacanţa de 1 Mai în Buşteni pot opta pentru mişcare în aer liber, drumeţii, vizitarea Castelului Cantacuzino din Buşteni, a Mănăstirii Caraiman din acelaşi oraş, plimbări cu telegondola sau distracţie în Fun Park-ul de la baza domeniului Kalinderu.

La Azuga se dă startul sezonului de drumeţii

La Azuga, de 1 Mai se dă startul sezonului de drumeţii şi mişcare în aer liber.

„Cu ocazia mini-vacanţei de 1 Mai, azugenii lansează bucureştenilor, şi nu numai, invitaţia de a veni la munte, de a face mişcare, în aer curat şi linişte. Staţiunea are o poziţie unică pe Valea Prahovei, fiind favorizată de poziţionarea între munţi, perpendicular pe DN 1, ceea ce înseamnă aer de calitate şi lipsa aglomeraţiei în localitate. Cu gondola sau pe cărări de munte, recomandat în grupuri de minim 3-4 drumeţi, se poate ajunge sus pe culmile Baiului sau Urechea sau Cazacu, fără a sta la coadă sau în înghesuială. Mai mult, traseele de MTB sunt pregătite şi gata să bucure amatorii de adrenalină”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Azuga.

De asemenea, vizitarea Păstrăvăriei şi a cramelor Rhein poate fi luată în considerare de turişti.

„Azuga este o staţiune de munte aflată în plină reconstrucţie şi dezvoltare, care oferă tot felul de opţiuni de petrecere a timpul liber, fără aglomeraţie. Iar pentru cei care nu depind de autoturism, recomand cu căldură folosirea trenului”, a declarat, conform comunicatului, primarul George Barbu.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...