P Zero Trofeo RS, cea mai sportivă anvelopă din gama de maşini de şosea, lansată de Pirelli (VIDEO)

Data:

Share post:

Pirelli prezintă P Zero Trofeo RS: cea mai recentă versiune a anvelopei semi-slick concepută pentru producătorii auto care urmăresc să evidențieze performanța celor mai sportive modele ale lor. Un exemplu este Pagani Automobili, care a fost primul care a solicitat o versiune specifică a noii anvelope pentru Utopia, ultima lor supermașină.

Noua anvelopă s-a născut ca o evoluție tehnică a P Zero Trofeo R și se distinge și prin poziția sa pe piață. P Zero Trofeo R a fost inițial conceput ca o anvelopă aftermarket pentru a îmbunătăți performanțele pe circuit, în timp ce P Zero Trofeo RS este destinat în primul rând ca echipament original, oferind producătorilor șansa de a furniza mașini deja pregătite pentru o experiență sportivă la volan încă de la început.

Această nouă generație de pneuri semislick Pirelli, oferă performanțe și mai ridicate pe uscat, precum și o consistență suplimentară. Atunci când anvelopa este utilizată intens, performanța se menține mai mult timp pentru a permite o viteză și o siguranță sporite în cadrul mai multor sesiuni de circuit diferite: un rezultat obținut datorită experienței vaste a Pirelli în categoriile de top ale motorsportului. Materialele utilizate, în special în compoziția modelului benzii de rulare, valorifică pe deplin această expertiză, adaptând-o atât pentru utilizarea șosea, cât și pentru utilizarea pe circuitul pentru amatori. Deoarece această anvelopă este echipament original pentru hypercaruri și super-mașini omologate pentru drumuri publice, inginerii Pirelli s-au concentrat și pe siguranța în condiții de asfalt umed.

O ANVELOPĂ CU TEHNOLOGII LA CERERE

Departamentul de cercetare și dezvoltare al Pirelli a reușit să aplice o serie de tehnologii inovatoare pentru P Zero Trofeo RS, dezvoltate și datorită implicării companiei în motorsportul de top. Acestea sunt disponibile dintr-un portofoliu la cerere, pentru a atinge obiectivele definite de producători pentru fiecare model în parte. Printre exemple se numără Multi-compound Tread: o tehnologie care permite personalizarea anvelopelor pentru a completa caracteristicile individuale ale fiecărui automobil, prin potrivirea acestora cu diferite compoziții ale benzii de rulare din catalogul Prestige al Pirelli. Pentru Pagani Utopia, au fost solicitate anvelope P Zero Trofeo RS capabile să ridice performanțele în conducerea sportivă extremă în comparație cu P Zero Corsa, fără a compromite echilibrul mașinii sau senzația trăită de șofer. Această misiune a fost îndeplinită în special datorită compozițiilor selectate. Pentru pneurile spate, în special, au fost alese cele mai axate pe performanță, pentru a oferi viteză și siguranță pe circuit, precum și ușurință și predictibilitate pe șosea.

O altă inovație pe care inginerii Pirelli au avut-o la dispoziție a fost Dezvoltarea Geometriei Virtuale, care le-a permis să evalueze un număr foarte mare de profile și amprente diferite prin modelare virtuală, pentru a defini cu precizie maximă reacția pneurilor la intervențiile pilotului.

Acest proces de dezvoltare virtuală a fost utilizat pe scară largă pentru Pagani Utopia, înainte ca primele prototipuri fizice să fie rulate pe circuit. S-a lucrat mult la suprafața de contact, în special, pentru a oferi cea mai bună aderență și control.

Noul Pirelli P Zero Trofeo RS este deja disponibil pentru mașinile care îl folosesc ca echipament original, iar în viitor va fi disponibilă o gamă largă de anvelope aftermarket. P Zero Trofeo R va rămâne disponibil într-o selecție specifică de dimensiuni.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...