Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au participat la o înmormântare şi un botez

Data:

Share post:

25 de persoane au ajuns la spital după ce au participat la două evenimente organizate duminică în localităţi rurale din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În cursul zilelor de luni şi marţi, 17 persoane, dintre care zece copii, care au participat duminică, la un botez organizat la căminul cultural din Ragla, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar marţi seara a fost nevoie de intervenţia echipajelor medicale pentru alte opt persoane, care au participat, tot duminică, la o înmormântare în localitatea Susenii Bârgăului.

„La spital au ajuns opt persoane, doi copii şi restul adulţi. Nu s-a internat nimeni, toţi au primit tratament, au fost evaluaţi şi sunt acasă. Înmormântarea a avut loc tot duminică şi cu aceeaşi firmă”, a declarat Anca Andriţoiu.

La fel ca în cazul de la Ragla, evenimentul de la Susenii Bârgăului a fost organizat în căminul cultural, în ambele situaţii neexistând autorizaţii pentru ca aceste cămine să găzduiască evenimente de servire a mesei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, a transmis, miercuri, că Unitatea de Primiri Urgenţe este asaltată în aceste zile de cazuri de toxiinfecţie alimentară, pe lângă cele de la Ragla şi Susenii Bârgăului fiind înregistrat şi cel al unei familii din cartierul Sigmir al municipiului Bistriţa, care duminică ar fi participat la un parastas în localitate.

Inspectorii DSVSA au revenit, miercuri dimineaţă, la sediul restaurantului din Bistriţa implicat în aceste cazuri, pentru a recolta noi probe şi a dispune măsurile ce se impun. Funcţionarea restaurantului a fost oprită temporar în urma controalelor efectuate de Protecţia Consumatorului şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), informează G4Media.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...