Paramedic atacat de pacient chiar în ambulanţă (video)

Data:

Share post:

Un paramedic SMURD a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost atacat de un pacient căruia îi acordase ajutor. Situaţia şocantă arată încă o dată cât de expuşi sunt, uneori, salvatorii.

Situaţia incredibilă s-a petrecut chiar în curtea Spitalului Județean de Urgenţă Botoşani. Angajatul ISU a adus, împreună cu colegii de pe un Echipaj de Prim Ajutor (EPA), un bărbat agresiv la Urgențe. În vârstă de 66 de ani, bărbatul era tot mai recalcitrant în autosanitara SMURD. La un moment dat, un paramedic a încercat să îl liniştească.

În acel moment, pacientul, care avea şi un telefon mobil în mână, l-a lovit cu putere în cap pe cel care îi acorda îngrijiri. În ajutorul celui atacat au sărit şi colegii săi. Aceştia au reuşit să imobilizeze pacientul, fiind solicitat şi ajutorul unui echipaj de poliţie. În cele din urmă, pacientul a fost încătuşat şi transportat la Psihiatrie, în timp ce poliţiştii au deschis un dosar penal.

„Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Urmează ca în funcţie de rezultate şi de numărul de zile de îngrijiri medicale ale victimei să fie dispuse măsuri legale faţă de persoana responsabilă de comiterea faptei”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, pentru Monitorul de Botoşani.

Cu toate acestea, paramedicul nu şi-a manifestat intenţia de a depune plângere împotriva pacientului agresiv.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...