Toți turiștii trebuie să știe: Marea Neagră a devenit verde. Au apărut tot felul de bacterii în apă

Data:

Share post:

Marea Neagră a devenit verde, iar apa a fost afectată de a speciilor de cianobacterii cu potențial toxic.

Anunțul a fost făcut de autoritățile ucrainene și se referă la limanul din Odesa, aflat la mai puțin de 170 de km de România.

Așa cum am prevăzut, în limanul orașului Odesa se dezvoltă o combinație de ciano-bacterii potențial toxice. Pe lângă coloniile masive de Aphanizomenon flos-aquae, de data aceasta limanul a fost afectat de colonii de Dolichospermum flos-aquae și ciano-bacterii Microcystis aeruginosa. Aceste „înfloriri” au avut loc într-un mediu caracterizat de o salinitate a apei marine de 5,1 la mie și o temperatură de 19 grade Celsius”, a scris Galina Terenko, cercetător principal la Centrul de Ecologie Marină al Ucrainei, citat de Bucpress.

În urma distrugerii barajului hidrocentralei Kahovka, apă dulce a pătruns în Marea Neagră. În prezent, ecologiștii observă o stabilizare a procesului de desalinizare, cu o valoare de 2,5 la mie, față de norma minimă de 12 la mie. În urma distrugerii barajului, apa din zona Odesa nu este infectată cu holeră, dar s-au detectat virusul rotavirus în probele prelevate.

Centrul Național de Ecologie Marină al Ucrainei a recomandat oamenilor să nu se scalde în mare și să nu pescuiască în apropierea Odesei, cel puțin timp de un an. Cercetătorii consideră că pentru a identifica exact ce poluanți au ajuns în Marea Neagră în urma distrugerii barajului, este necesară recoltarea de probe din mare.

Reamintim că INSP a transmis indicații cu privire la infectarea cu holeră, amintind că organismul uman nu se poate infecta foarte ușor..

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...