Părinţi arestaţi după ce şi-au opărit fetiţa şi au lăsat-o să moară

Data:

Share post:

Doi soți, din comuna prahoveană Poienarii Burchii, au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, sub acuzația că și-au omorât, în 2021, fetița de doi ani şi 10 luni, după ce i-au făcut baie cu apă fierbinte.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, citat de Agerpres, faptele s-au petrecut în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2021. Familia era din Călărași, iar la momentul respectiv se afla în vizită la bunicii din partea tatălui, în Poienarii Burchii. Anchetatorii spun că moartea fetiței a fost violentă, prezentând arsuri de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală, după ce părinții i-au făcut baia de seara.

„În intervalul orar 22.00 – 05.00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ambulanța a fost chemată abia dimineața, de bunica paternă. Medicii sosiți la fața locului nu au putut salva copila, fiind constatat desesul.

Cercetările s-au desfăşurat iniţial cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere din culpă (un accident), nu pentru omor. Bunica paternă a copilului a contestat în repetate rânduri măsura, indicând că părinții au îmbăiat copilul cu o temperatură extremă, iar ulterior l-au lăsat să moară în casă, potrivit site-ului local Observatorul Prahovean.

Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor.

Cei doi soți mai au două fetițe de 2, respectiv 4 ani. După ce părinții au fost arestați preventiv, fetele au fost preluate de Protecția Copilului Călărași, potrivit Libertatea.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...