Părinţi arestaţi după ce şi-au opărit fetiţa şi au lăsat-o să moară

Data:

Share post:

Doi soți, din comuna prahoveană Poienarii Burchii, au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, sub acuzația că și-au omorât, în 2021, fetița de doi ani şi 10 luni, după ce i-au făcut baie cu apă fierbinte.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, citat de Agerpres, faptele s-au petrecut în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2021. Familia era din Călărași, iar la momentul respectiv se afla în vizită la bunicii din partea tatălui, în Poienarii Burchii. Anchetatorii spun că moartea fetiței a fost violentă, prezentând arsuri de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală, după ce părinții i-au făcut baia de seara.

„În intervalul orar 22.00 – 05.00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ambulanța a fost chemată abia dimineața, de bunica paternă. Medicii sosiți la fața locului nu au putut salva copila, fiind constatat desesul.

Cercetările s-au desfăşurat iniţial cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere din culpă (un accident), nu pentru omor. Bunica paternă a copilului a contestat în repetate rânduri măsura, indicând că părinții au îmbăiat copilul cu o temperatură extremă, iar ulterior l-au lăsat să moară în casă, potrivit site-ului local Observatorul Prahovean.

Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor.

Cei doi soți mai au două fetițe de 2, respectiv 4 ani. După ce părinții au fost arestați preventiv, fetele au fost preluate de Protecția Copilului Călărași, potrivit Libertatea.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...