Particularități la combinarea creditelor restante

Data:

Share post:

Creșterea creditului în mediul unei economii libere a oferit clienților o multitudine de produse și servicii. Băncile și companiile de împrumut online concurează cu opțiuni de împrumut profitabile și tentante, iar utilizatorii pot rezolva cu ușurință problemele urgente fără a avea fonduri rezervate. Banii sunt întotdeauna o necesitate – de exemplu pentru închiriere de mașini, ipoteci la domiciliu, reparații parțiale sau majore etc.

Cu toate acestea, debitorii nu sunt întotdeauna capabili să-și ramburseze datoria fără probleme. Apar circumstanțe neprevăzute care ar putea eventual modifica veniturile și, respectiv, capacitatea de a-ți îndeplini obligațiile. Atitudinea neglijentă a unor clienți față de plata sumelor poate juca și o glumă proastă. Aceste și alte circumstanțe pot determina debitorul să întârzie plata ratelor, caz în care creditul intră în stare de restante. Să fim atenți la ce opțiuni sunt disponibile pentru a ieși din cercul vicios al restanțelor.

La ce se referă creditele delincvente?

Fiecare instituție de credit oferă împrumuturi clienților săi în cadrul unui contract de credit semnat bilateral. Menționează în mod explicit condițiile conform cărora împrumutul ar trebui să fie deservit de către consumator. Se indică data până la care debitorul trebuie să plătească luna necesară rata necesară. Dacă rata este întârziată sau nu este plătită, împrumutul devine restante. Banca va contacta neapărat plătitorul pentru a-l avertiza despre întârziere și consecințele aferente.

Ce poți face dacă ai căzut deja în această situație?

Dacă aveți deja restanțe și nu puteți rula banda înapoi, nu este totul pierdut. Ai ocazia să renegociezi cu creditorul tău o consolidare a creditelor restante în condițiile unui nou credit cu care să refinanțați datoria.

Ce este consolidarea și refinanțarea împrumuturilor delincvente?

Dacă aveți mai multe împrumuturi curente pe care doriți să le plătiți unui singur creditor și cont, vă puteți fuziona sau consolida creditele. În acest caz, trebuie semnat un nou contract cu noi condiții, caz în care contribuțiile dumneavoastră pot fi mai mici sau mai mari. Dacă împrumuturile dvs. actuale sunt în restanță, refinanțarea va fi în restanță.

In acest fel il vei inlocui pe cel actual cu un nou imprumut care iti poate oferi o dobanda mai buna si plata lunara. Când plătiți o rată lunară mai mare, veți achita împrumutul într-o perioadă mai scurtă de timp și, prin urmare, costurile cu dobânzile vor scădea. Este un detaliu important atunci când alegeți să solicitați un credit de refinanțare pentru a vă asigura că termenii noului contract sunt mai buni decât cei vechi.

Pentru a nu intra în situații neplăcute, fiți întotdeauna responsabil atunci când împrumutați bani.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...