Particularități la combinarea creditelor restante

Data:

Share post:

Creșterea creditului în mediul unei economii libere a oferit clienților o multitudine de produse și servicii. Băncile și companiile de împrumut online concurează cu opțiuni de împrumut profitabile și tentante, iar utilizatorii pot rezolva cu ușurință problemele urgente fără a avea fonduri rezervate. Banii sunt întotdeauna o necesitate – de exemplu pentru închiriere de mașini, ipoteci la domiciliu, reparații parțiale sau majore etc.

Cu toate acestea, debitorii nu sunt întotdeauna capabili să-și ramburseze datoria fără probleme. Apar circumstanțe neprevăzute care ar putea eventual modifica veniturile și, respectiv, capacitatea de a-ți îndeplini obligațiile. Atitudinea neglijentă a unor clienți față de plata sumelor poate juca și o glumă proastă. Aceste și alte circumstanțe pot determina debitorul să întârzie plata ratelor, caz în care creditul intră în stare de restante. Să fim atenți la ce opțiuni sunt disponibile pentru a ieși din cercul vicios al restanțelor.

La ce se referă creditele delincvente?

Fiecare instituție de credit oferă împrumuturi clienților săi în cadrul unui contract de credit semnat bilateral. Menționează în mod explicit condițiile conform cărora împrumutul ar trebui să fie deservit de către consumator. Se indică data până la care debitorul trebuie să plătească luna necesară rata necesară. Dacă rata este întârziată sau nu este plătită, împrumutul devine restante. Banca va contacta neapărat plătitorul pentru a-l avertiza despre întârziere și consecințele aferente.

Ce poți face dacă ai căzut deja în această situație?

Dacă aveți deja restanțe și nu puteți rula banda înapoi, nu este totul pierdut. Ai ocazia să renegociezi cu creditorul tău o consolidare a creditelor restante în condițiile unui nou credit cu care să refinanțați datoria.

Ce este consolidarea și refinanțarea împrumuturilor delincvente?

Dacă aveți mai multe împrumuturi curente pe care doriți să le plătiți unui singur creditor și cont, vă puteți fuziona sau consolida creditele. În acest caz, trebuie semnat un nou contract cu noi condiții, caz în care contribuțiile dumneavoastră pot fi mai mici sau mai mari. Dacă împrumuturile dvs. actuale sunt în restanță, refinanțarea va fi în restanță.

In acest fel il vei inlocui pe cel actual cu un nou imprumut care iti poate oferi o dobanda mai buna si plata lunara. Când plătiți o rată lunară mai mare, veți achita împrumutul într-o perioadă mai scurtă de timp și, prin urmare, costurile cu dobânzile vor scădea. Este un detaliu important atunci când alegeți să solicitați un credit de refinanțare pentru a vă asigura că termenii noului contract sunt mai buni decât cei vechi.

Pentru a nu intra în situații neplăcute, fiți întotdeauna responsabil atunci când împrumutați bani.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...