Pas înainte pentru reabilitarea Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina

Data:

Share post:

Autorităţile locale au făcut încă un pas pentru reabilitarea Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Astfel, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru proiect.

Următorul pas îl reprezintă scoaterea la licitaţie a lucrărilor. „La centru au fost probleme pe partea de automatizări, încă de la deschidere. Au fost probleme, dar ele n-au fost ştiute, nu s-au spus şi de la an la an acele echipamente tehnice au fost afectate şi mai mult. Fără astfel de echipamente, acest centru nu poate să funcţioneze. La sala de teatru este în regulă, aprindem nişte lumini, dăm drumul la căldură şi este în regulă”, a declarat viceprimarul Slatinei Gigi Vâlceleanu.

Edilul a spus şi care vor fi noile dotări ale Centrului. „Acest Centru Cultural va intra în reabilitare totală atât la interior, cât şi la exterior. De asemenea, se vor updata şi dotările tehnice. Vor fi vizate, în primul rând, sălile de cinema, unde vor fi schimbate toate utilajele şi vor fi de tehnologie nouă. De asemenea, la sala de teatru, schimbăm iluminatul, elementele de sonorizare, lucruri fără de care calitatea actului artistic lasă de dorit. Vor fi schimbate inclusiv scaunele. Era absolut necesar. La exterior, aţi văzut cum arată, este spart…

Acum trebuie să rezolvăm problema într-un timp cât mai scurt. Oamenii nu au răbdare, nu aşteaptă. De aceea ne-am mişcat cât de repedete putem, având în vedere birocraţia şi legile de la care nu ne putem abate. Va intra în reabilitare anul acesta, am aprobat indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, în luna martie. Se lucrează la caietul de sarcini, urmează să scoatem la licitaţie. Eu zic că într-un an, dacă nu sunt probleme, va fi gata”, a mai spus Gigi Vîlceleanu.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...