Pensionar special din Armată, numit secretar general într-o instituție fantomă

Data:

Share post:

Un pensionar militar a fost numit, vineri, de premierul Nicolae Ciucă, în funcția de secretar general al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Ion Dinescu este pensionar militar și, în paralel, a lucrat ca auditor în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Declarația sa de avere arată că a încasat în 2021 o pensie militară de 54.648 de lei, precum și venituri din două sinecuri la stat. Acesta a fost membru în comisia de tragere la Loteria Română (6.400 de lei), iar la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAS) a fost membru în consiliul de supraveghere și a câștigat 20.824 lei. În paralel, el a fost salariat în 2021 la Ministerul Economiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, instituția la care Ion Dinescu a fost numit secretar general, are ca scop ”promovarea și urmărirea obiectivelor de reziliență ale NATO și ale UE”. Instituția, care funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, a produs ultima analiză pentru publicul larg în ianuarie 2023, având ca temă aderarea la Schengen. Analiza vorbește despre viitoarele alegeri din Austria, care s-au consumat deja.

Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, condus de Ovidiu Raețchi (PNL), a produs ultimul newsletter în octombrie 2022, după cum arată site-ul oficial. Activitatea instituției are loc pe fondul scăderii constante a încrederii românilor în UE. Doar 46% dintre români cred azi că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de 62% media europeană, după cum arată ultimul eurobarometru realizat de Parlamentul European. Potrivit sondajului, în 2015 numărul românilor care spuneau că apartenența la UE este un lucru bun era mult mai mare, 68%, comparat cu media UE de la cea vreme, de 54%, potrivit G4Media.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...