Peste 5.300 de cărți funciare, eliberate gratuit locuitorilor a șapte comune din județul Dolj

Data:

Share post:

Peste 5.300 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii imobilelor din șapte localități din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Cele 5.370 de noi cărți funciare au fost deschise pentru comunele Braloștița – 746 de imobile, Călărași – 1.689 de imobile, Galiciuica – 811 de imobile, Întorsura – 788 de imobile, Pleșoi – 434 de imobile, Unirea – 535 de imobile și Vârtop – 367 de imobile.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață totală de 3.460,3301 de hectare și au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor șapte UAT-uri de către directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu.

„Am început anul 2023 cu rezultate remarcabile, fiind deschise, gratuit, pentru cetățeni un număr de 18.634 de noi cărți funciare. Sprijinul cetățenilor este extrem de important pentru finalizarea lucrărilor în termenele legale. Totodată, participarea activă a proprietarilor la acest proces reduce semnificativ atât numărul cererilor de rectificare și al contestațiilor, cât și acțiunile deschise în instanță după finalizarea lucrărilor și deschiderea cărților funciare, de către persoanele nemulțumite care nu au participat la acest proces”, a declarat directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută opt unități administrativ-teritoriale: Coțofenii din Dos, Drănic, Goicea, Mischii, Brădești, Pielești, Dioști, Giurgița. Pentru ultimele patru comune, finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020.

În alte 97 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...