Plăci de surf gonflabile – cum se aleg cele mai bune modele?

Data:

Share post:

Surful este mai nou perceput drept un hobby, mai degrabă decât un sport. Foarte des, și mai ales pentru o utilizare ocazională, alegerea unei plăci de surf gonflabile este mai profitabilă. Practică și ieftină, dar promițând la fel de multe senzații tari ca un model rigid, placa de surf gonflabilă este o alternativă excelentă pentru a face surf în timpul vacanței.

Nu toate modelele sunt create la fel, iar tehnologia variază de la un model la altul. Cum știi care dintre ele va răspunde nevoilor și așteptărilor tale? Cum alegi cele mai bune plăci surfing de la Mobilab? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi pentru a cumpăra cea mai bună placă de surf gonflabilă pentru tine.

Plăcile de surf gonflabile sunt cele care îți permit să faci surf pe apă și care sunt concepute din cel mai lejer material și rezistent în același timp la acțiunea apei. Un design bine gândit și atenția acordată hidrodinamicii sunt cele care permit cele mai fluide mișcări.

De ce să alegi o placă de surfing gonflabilă?

O placă de surf gonflabilă nu ocupă mult loc. Este cel mai important avantaj al său. Se poate transporta chiar cu un ghiozdan până la locul unde vei face surf. Va fi deci mai simplu de transportat atunci când călătorești.

Placa de surfing este rezistentă. Placa de surfing gonflabilă este foarte flexibilă, deci rezistă foarte bine la șocuri sau la corpuri solide. La început, vei avea nevoie de un model gonflabil deoarece vei cădea destul de des, fiind un lucru inevitabil până te vei obișnui.

Un material accesibil atunci când vine vorba despre costuri. Pentru un începător care nu vrea să investească într-o placă rigidă sau care face surf numai în vacanță, este cea mai bună alegere.

Cum se alege o placă de surfing gonflabilă?

În funcție de flotabilitate.

Cu cât placa este mai mare, cu atât are mai multă stabilitate. Pentru un începător, ar trebui să găsești o placă mai lată. Cu cât placa plutește mai mult, cu atât mai confortabil te vei simți. În plus, o placă cu un volum mare este mai iertătoare în ceea ce privește mișcările și erorile de manevră.

În funcție de ușurința de vâslit.

Cea mai dificilă parte la început este vâslitul. Acest lucru necesită forță și energie, fără de care vei obosi rapid. Cu toate acestea, placa de surf potrivită te poate ajuta să reduci efortul pe care îl presupune acest lucru și îți permite să mergi mai departe și să te bucuri mai mult de experiență. Așadar, optează pentru o placă de surf care asigură rapiditate. Pentru a face acest lucru, placa ta trebuie să aibă două calități esențiale: un volum bun și o lungime bună.

Stabilitatea este un alt lucru important de care să ții cont. Trei factori pot contribui la stabilitate: lățimea, grosimea și lungimea.

O placă stabilă maximizează timpul petrecut pe val. O placă stabilă îți permite să progresezi rapid și ușor pentru a ajunge la un anumit nivel de performanță. Vei putea să intri mai repede în valuri mai tehnice cu o placă care nu se dezechilibrează ușor.

 

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...