Premieră istorică. Donald ​Trump a fost pus sub acuzare după ce i-ar fi dat bani unei actriței de filme pentru adulţi

Data:

Share post:

Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan în urma unei anchete privind banii plătiți starului porno Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea. Acesta a devenit astfel primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale, chiar în timp ce s-a lansat pentru o nouă candidatură pentru Casa Albă.

Justiția din New York a deschis o investigație în 2018 cu privire la o plată de 130.000 de dolari făcută actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2016, pentru a ascunde o presupusă relație extraconjugală a lui Donald Trump cu ea. Suma nu fusese declarată în conturile de campanie ale candidatului republican, încălcând legile electorale, și înregistrată ca „taxe legale” în conturile companiei sale, al cărei sediu se află la New York.

Trump neagă însă acuzațiile și are în plan să ajungă din nou la Casa Albă. El și susținătorii săi spun că este persecutat și că dosarul este un act demn de lumea a treia.

Acuzaţiile nu au fost făcute, încă, publice

În ianuarie, procurorul democrat din Manhattan, Alvin Bragg, încredințase acest caz unui mare juriu. În Statele Unite, un mare juriu este format din cetățeni trași la sorți care sunt responsabili de investigarea în deplină confidențialitate pentru a determina dacă există suficiente dovezi pentru a lansa acuzații formale împotriva unui suspect.

După ce a audiat mai mulți martori, marele juriu l-a invitat pe Donald Trump să vorbească la mijlocul lunii martie, ceea ce a indicat că se pregătește să-și finalizeze ancheta. Fostul președinte a refuzat, în timp ce le-a cerut susținătorilor să protesteze față de o posibilă „arestare” a sa.

Joi, marele juriu s-a întrunit în prezența a trei procurori responsabili de caz, potrivit New York Times. După trei ore de discuții cu ușile închise, acesta a adoptat un rechizitoriu, ale cărui acuzații nu au fost făcute publice.

Procurorii i-au contactat joi seară pe avocații lui Donald Trump pentru a stabili data la care acesta va apărea în fața instanței de la New York pentru a fi înștiințat oficial despre acuzațiile sale.

Donald Trump, care s-a lansat în noiembrie anul trecut în cursa prezidențială din 2024, face obiectul unei anchete ale justiției federale pentru rolul său în atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, dar nicio acuzație nu a fost reținută împotriva lui în acest stadiu, potrivit HotNews.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...