Premierul Ciolacu, atac la adresa AUR: Vaccinarea obligatorie, ipocrizie cinică

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu îi contrazice pe protestatarii AUR și spune că este o ipocrizie cinică să minţi, să manipulezi oamenii doar pentru a câştiga voturi. Ciolacu a subliniat că vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie.

Vaccinarea obligatorie, o minciună

La ședința de guvern de vineri, premierul Marcel Ciolacu a luat atitudine față de dezinformarea unei așa-zise vaccinări obligatorii pe care o clamează reprezentanții AUR care au protestat în fața Ministerului Sănătății. Ciolacu a subliniat că vaccinarea nu va fi niciodată obligatorie în România.

„Este de o ipocrizie cinică dezgustătoare să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga niște voturi. Vaccinarea nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie în România. Înțeleg perfect reținerile românilor după tot ce s-a întâmplat în pandemia COVID, însă aici vorbim despre niște vaccinuri care se fac de zeci de ani în România. Sunt vaccinurile pe care le-am făcut și noi și părinții și bunicii noștri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia Națională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și acces echitabil la vaccin, mai ales pentru grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult. Repet – nimeni nu va fi vaccinat cu forța. Îi mulțumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieșit să explice și îl încurajez să o facă în continuare”, a declarat premierul.

AUR a protestat la Ministerul Sănătății

Reprezentanţii AUR au transmis, joi, că doar s-au alăturat acţiunii civice de protest organizată de societatea civilă în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva vaccinării care, susţin ei, ar deveni obligatorie în România, deşi formaţiunea politică anunţa, miercuri, că va face această manifestaţie în faţa instituţiei şi îndemna oamenii să iasă în stradă.

Reprezentanţii partidului mai spun că că este încercată denigrarea „protestului AUR”, în comunicatul de presă de joi, în care se delimitează de organizarea acestei manifestaţii.

Un protest împotriva vaccinării obligatorii a avut loc, joi, la Ministerul Sănătăţii, mai multe persoane cerând demisia ministrului Rafila. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila a reinterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că „orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”. Mai mulţi jandarmi păzesc intrarea clădirii şi au intervenit pentru a păstra ordinea la protest.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...