Premierul Ciolacu, atac la adresa AUR: Vaccinarea obligatorie, ipocrizie cinică

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu îi contrazice pe protestatarii AUR și spune că este o ipocrizie cinică să minţi, să manipulezi oamenii doar pentru a câştiga voturi. Ciolacu a subliniat că vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie.

Vaccinarea obligatorie, o minciună

La ședința de guvern de vineri, premierul Marcel Ciolacu a luat atitudine față de dezinformarea unei așa-zise vaccinări obligatorii pe care o clamează reprezentanții AUR care au protestat în fața Ministerului Sănătății. Ciolacu a subliniat că vaccinarea nu va fi niciodată obligatorie în România.

„Este de o ipocrizie cinică dezgustătoare să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga niște voturi. Vaccinarea nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie în România. Înțeleg perfect reținerile românilor după tot ce s-a întâmplat în pandemia COVID, însă aici vorbim despre niște vaccinuri care se fac de zeci de ani în România. Sunt vaccinurile pe care le-am făcut și noi și părinții și bunicii noștri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia Națională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și acces echitabil la vaccin, mai ales pentru grupurile vulnerabile. Atât și nimic mai mult. Repet – nimeni nu va fi vaccinat cu forța. Îi mulțumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieșit să explice și îl încurajez să o facă în continuare”, a declarat premierul.

AUR a protestat la Ministerul Sănătății

Reprezentanţii AUR au transmis, joi, că doar s-au alăturat acţiunii civice de protest organizată de societatea civilă în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva vaccinării care, susţin ei, ar deveni obligatorie în România, deşi formaţiunea politică anunţa, miercuri, că va face această manifestaţie în faţa instituţiei şi îndemna oamenii să iasă în stradă.

Reprezentanţii partidului mai spun că că este încercată denigrarea „protestului AUR”, în comunicatul de presă de joi, în care se delimitează de organizarea acestei manifestaţii.

Un protest împotriva vaccinării obligatorii a avut loc, joi, la Ministerul Sănătăţii, mai multe persoane cerând demisia ministrului Rafila. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila a reinterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că „orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”. Mai mulţi jandarmi păzesc intrarea clădirii şi au intervenit pentru a păstra ordinea la protest.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...