Simona Halep, suspendare pe viață?! Anunț teribil pentru marea noastră campioană

Data:

Share post:

Veste teribilă despre Simona Halep! Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a venit cu o decizie dură în ceea ce privește un proces de corupție din tenis.

Simona Halep, veste teribilă de la ITIA

Simona Halep așteaptă în continuare o decizie în ceea ce privește procesul de dopaj în care este implicată. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) se ocupă cu astfel de probleme și se pare că nu îi tolerează pe sportivii care încalcă regulile.

Recent, ITIA a dat o decizie care o sperie până și pe Simona Halep. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) au venit cu o decizie în cazul tenismenului Alexis Musialek. Originar din Franța, acesta a primit o suspendare pe viață din sportul alb.

Informațiile existente la acest moment arată că el ar fi fost implicat în mafia pariurilor și că ar fi trucat mai multe meciuri timp de 2 ani, în perioada 2016-2018, lucruri care au fost, evident negate de către sportiv.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă astăzi că tenismenul francez Alexis Musialek a fost interzis pe viață din tenis în urma a 39 de încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis (TACP). Musialek, care a atins locul 255 în clasamentul ATP în cariera de simplu, în 2015, a negat toate acuzațiile aduse împotriva lui, dar a fost găsit vinovat de ofițerul independent de audieri anticorupție Raj Parker pentru trucarea a nouă meciuri între 2016 și 2018, nedorind să coopereze la ancheta ITIA”, arată Agenția.

Meciuri trucate

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunțat că a descoperit numeroase meciuri trucate. Cel care s-a ocupat de întreaga schemă a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

”S-a constatat că, printre alte infracțiuni, jucătorul de 35 de ani a manipulat rezultatul mai multor meciuri, a primit bani și beneficii pentru a truca rezultatul acestor meciuri și a influențat alți tenismeni să nu joace corect. Acest caz este cel mai recent dintr-o serie de investigații desfășurate de ITIA împreună cu forțele de ordine din Belgia, care au depistat un număr de jucători de tenis implicați în incidente de aranjare de meciuri, liderul schemei fiind condamnat la cinci ani de închisoare”, continuă agenția.

Nu va mai juca niciodată oficial

Așadar, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a precizat că, în urma descoperirilor făcute, sportivul francez nu va mai juca și nu se va mai putea antrena la orice eveniment autorizat.

”În acest caz, dovezile din proces au susținut informațiile colectate prin investigații paralele de ITIA și alerte privind pariurile din industrie. Ca urmare a acestei hotărâri, lui Musialek i se va interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de organele de conducere ale tenisului”, a anunțat ITIA.

Interzicerea de a mai juca în mod oficial nu este singura pedeapsă pe care acesta a primit-o. El trebuie să plătească și suma de 50.000 de dolari drept amendă.

Așadar, sportiva din România este puțin în corzi. Este adevărat că Simona Halep este acuzată de încălcarea a doar două dintre regulile programului anti-doping, dar având în vedere că ITIA nu are toleranță față de cei care nu sunt corecți, pedeapsa pentru marea campioană a României poate fi destul de usturătoare.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...