Premierul Marcel Ciolacu a plecat în vizita de lucru din Germania cu un avion de linie (VIDEO)

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu efectuează – în perioada 4 – 5 iulie 2023 – o vizită în Germania, principalele subiecte care vor fi abordate în timpul acestor discuții fiind legate de industria de apărare, dar și de alte tipuri de investiții.

Premierul Marcel Ciolacu a zburat la Berlin cu o cursă de linie. Va avea întâlniri cu înalţi demnitari, dar şi cu românii din Germania. Aceasta este prima ieşire în calitate de şef al Guvernului.

Pe agenda vizitei sunt incluse întrevederi ale premierului Marcel Ciolacu cu Olaf Scholz, cancelarul german, atât în format tête-à-tête, cât și în plenul delegațiilor, urmate de o conferință comună de presă.

Şeful Executivului va avea o întrevedere cu doamna Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Parlamentului Republicii Federale Germania. Acesta se va întâlni și cu reprezentanți ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

Vizita va avea și o importantă componentă economică. Prim-ministrul va participa la întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai industriei de apărare.
În prima zi a vizitei, premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanți ai comunității de români din Republica Federală Germania. Acesta va depune o coroană la Memorialul Holocaustului din Berlin.

”Cooperarea dintre România și Germania are un potențial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica și mai mult în interes reciproc. Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relației noastre bilaterale și oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le concretizăm cât mai curând posibil”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Din delegația oficială condusă de premierul Ciolacu vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, deputatul Ovidiu Ganț, membru al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Victor Negrescu, europarlamentar și consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Guvernului.

Ce program are Marcel CIolacu în Germania

Marți, 4 iulie

Ora 13:45 Participare la ceremonia depunerii unei coroane la Memorialul Holocaustului Berlin.

Ora 16:30 Întâmpinarea premierului Marcel Ciolacu la sediul Cancelariei Federale de către Cancelarul Federal al Republicii Federale Germania, Olaf Scholz; Handshake și fotografia de bun venit.

Ora 16:32 Întrevederea tête-à-tête a celor doi înalți demnitari

Ora 16:45 Întrevederea în plen a celor două delegații.

Ora 17:30 Conferință de presă comună.

Ora 19:00 Întâlnire cu reprezentanții comunității de români din Republica Federală Germania.

Miercuri, 5 iulie 2023

Ora 10:00 Întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri.

Ora 11:30 Întrevedere cu doamna Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Parlamentului Republicii Federale Germania și cu reprezentanți ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

Ora 13:00 Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu.

Ora 13:30 Dejun de lucru cu reprezentanți ai industriei de apărare Hotelul Regent Berlin.

NOTĂ: Ora desfășurării evenimentelor va fi ora locală (Diferență de fus orar București-Berlin – 1h).

Articole similare

Românii vor putea înmatricula şi radia online autovehiculele. Legea merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiect de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 38/2023 pentru modificarea...

Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE care protejează jurnaliștii de procesele abuzive (SLAPP)

Prin votul de marți, eurodeputații își confirmă hotărârea de a proteja jurnaliștii, activiștii, cadrele universitare și organizațiile lor...

DEZASTRU găsit de ITM Gorj în cariera minieră unde în urm cu un an au murit trei oameni. Nu există nici măcar extinctoare de...

Activitatea derulată în cadrul carierelor miniere din județul Gorj  continuă să pună în pericol viața angajaților, fapt semnalat...

Din 3 milioane de tone de cereale care au intrat în România din Ucraina, doar 4 probe au avut probleme

O minciună despre cerealele din Ucraina demontată de autoritățile românești. Din totalul de peste 3,439 milioane de tone...