Mircea Abrudean a fost numit oficial secretar general al guvernului

Data:

Share post:

Liberalul Mircea Abrudean a fost numit oficial secretar general al Guvernului, potrivit unei decizii semnate de Marcel Ciolacu și publicate în Monitorul Oficial.

Numirea lui Abrudean la șefia SGG a fost pe ordinea de zi a întâlnirii liderilor PSD și PNL la Guvern, după ce Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului generând nemulțumirea liberalilor. Ciolacu ar fi invocat, potrivit surselor politice, o recomandare a serviciului de informații conform căreia Abrudean nu ar fi potrivit pentru funcția de SGG.

Liberalii l-au acuzat anterior pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG), Mircea Abrudean, a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului.

PNL a decis, la rotativă, cu 68 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă” ca pe lista de miniştri să se regăsească şi Mircea Abrudean, pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

În 22 iunie, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că existau toate avizele necesare pentru numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului şi preciza că se va găsi o soluţie în acest sens. ”Am convenit ca, după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare şi necesare pentru bunul mers al guvernării, să avem această discuţie cât de curând posibil, nu este obligatoriu o prioritate”, a spus liderul PNL.

Mircea Abrudean este un apropiat al lui Emil Boc. Fost prefect al judeţului Cluj, a fost numit șef al cancelariei premierului Ciucă, cu rang de ministru, în data de 7 decembrie 2021. Acesta fusese numit în luna februarie 2021 pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu, potrivit HotNews.

Cine este Mircea Abrudean

Liberalul Mircea Abrudean și-a început cariera la stat, la vârsta de 20 de ani. Potrivit gazeta bucureștilor, În anul 2004, în timp ce era încă student la Universitatea Babeș Bolyai – Facultatea de Studii Europene, a fost angajat ca referent la Consiliul Județean Cluj. În realitate era consilier la cabinetul președintelui CJ Cluj Marius Nicoară. A deținut oficial, până în 2008, funcțiile de inspector de specialitate și expert. În paralel a reprezentat Consiliul Județean Cluj l-a Bruxelles.

După ce liberalul Marius Nicoară a pierdut alegerile la Cluj, dar a câștigat un mandat de senator, Mircea Abrudean a fost uns șef de cabinet senatorial. În 2013 a fost plasat pe funcția de director de program la CNEE Transelectrica. Dar în timp ce lucra la stat, Mircea Abrudean a avut grijă să-i înflorească și firma SIAB Development.

În anul 2017, liberali i-au dat din nou de lucru la stat. Atunci l-au pus în funcția de președinte al Consiliului de Administrație Tetarom – Parcul Industrial Cluj. Ulterior, în 2019, a fost numit prefect al Județului Cluj. A stat pe funcție până în februarie 2021, atunci când a fost numit secretar general adjunct în Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă a decis în decembrie 2021 să-l numească șef al cancelariei.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...