Mircea Abrudean a fost numit oficial secretar general al guvernului

Data:

Share post:

Liberalul Mircea Abrudean a fost numit oficial secretar general al Guvernului, potrivit unei decizii semnate de Marcel Ciolacu și publicate în Monitorul Oficial.

Numirea lui Abrudean la șefia SGG a fost pe ordinea de zi a întâlnirii liderilor PSD și PNL la Guvern, după ce Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului generând nemulțumirea liberalilor. Ciolacu ar fi invocat, potrivit surselor politice, o recomandare a serviciului de informații conform căreia Abrudean nu ar fi potrivit pentru funcția de SGG.

Liberalii l-au acuzat anterior pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG), Mircea Abrudean, a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului.

PNL a decis, la rotativă, cu 68 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă” ca pe lista de miniştri să se regăsească şi Mircea Abrudean, pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

În 22 iunie, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că existau toate avizele necesare pentru numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului şi preciza că se va găsi o soluţie în acest sens. ”Am convenit ca, după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare şi necesare pentru bunul mers al guvernării, să avem această discuţie cât de curând posibil, nu este obligatoriu o prioritate”, a spus liderul PNL.

Mircea Abrudean este un apropiat al lui Emil Boc. Fost prefect al judeţului Cluj, a fost numit șef al cancelariei premierului Ciucă, cu rang de ministru, în data de 7 decembrie 2021. Acesta fusese numit în luna februarie 2021 pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu, potrivit HotNews.

Cine este Mircea Abrudean

Liberalul Mircea Abrudean și-a început cariera la stat, la vârsta de 20 de ani. Potrivit gazeta bucureștilor, În anul 2004, în timp ce era încă student la Universitatea Babeș Bolyai – Facultatea de Studii Europene, a fost angajat ca referent la Consiliul Județean Cluj. În realitate era consilier la cabinetul președintelui CJ Cluj Marius Nicoară. A deținut oficial, până în 2008, funcțiile de inspector de specialitate și expert. În paralel a reprezentat Consiliul Județean Cluj l-a Bruxelles.

După ce liberalul Marius Nicoară a pierdut alegerile la Cluj, dar a câștigat un mandat de senator, Mircea Abrudean a fost uns șef de cabinet senatorial. În 2013 a fost plasat pe funcția de director de program la CNEE Transelectrica. Dar în timp ce lucra la stat, Mircea Abrudean a avut grijă să-i înflorească și firma SIAB Development.

În anul 2017, liberali i-au dat din nou de lucru la stat. Atunci l-au pus în funcția de președinte al Consiliului de Administrație Tetarom – Parcul Industrial Cluj. Ulterior, în 2019, a fost numit prefect al Județului Cluj. A stat pe funcție până în februarie 2021, atunci când a fost numit secretar general adjunct în Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă a decis în decembrie 2021 să-l numească șef al cancelariei.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...