Premierul Moldovei a demisionat. Cum s-ar putea finaliza criza politică din ţara vecină

Data:

Share post:

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a anunțat, vineri, demisia.

“Am știut să păstrăm calmul în Transnistria. Am păstrat pacea și stabilitatea economică a țării în ciuda agenților destabilizatori. Sunt mândră că am accelerat proiectele de infrastructură care stagnau din cauza incompetenței și corupției. (…) A venit timpul să anunț demisia mea din această funcție”, a declarat Natalia Gavrilița vineri, într-o conferință de presă.

CITEŞTE ŞI: Efectul pe care l-a avut supraimpozitarea imobilelor degradate, la Caracal. De teama impozitului uriaş, proprietarii îşi reabilitează clădirile (VIDEO)

Potrivit surselor G4Media, președintele Maia Sandu vrea să îl impună ca premier pe Dorin Recean, consilier prezidențial pe teme de securitate și unul dintre oamenii săi loiali.

Președinta Maia Sandu a reacționat, pe Facebook, imediat după anunțul Nataliei Gavrilița:

“Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!” se arată în postarea președintei Republicii Moldova.

“Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, voi desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a adăugat ea.

Guvernul Gavrilița a fost învestit în funcție la 6 august 2021, zi în care a și depus jurământul în fața președintei Maia Sandu, potrivit info-sud-est-ro.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...