Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor: Protestul fermierilor români este îndreptățit. Taxe vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România

Data:

Share post:

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Florin Barbu, cere taxe vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România.

El a venit cu această propunere, după protestul de vineri al fermierilor din întreaga ţară.

„Protestul fermierilor români față de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceștia ca urmare a afluxului de cereale ucrainene este îndreptățit. Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile”, a declarat Florin Barbu.

El a adăugat că statul român are o obligaţie faţă de ferimerii din ţară.

„Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse și să permitem cerealelor și produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către țări terțe. România va continua să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul declanșat de Rusia, însă avem datoria să ne protejăm fermierii și procesatorii! Partidul Social Democrat va continua să sprijine fermierii români și producția românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toții le traversăm”, a mai spus Florin Barbu.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...