Preşedintele Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie a noilor miniştri ai Muncii şi Familiei

Data:

Share post:

Președintele Iohannis a semnat miercuri decretele de numire în funcţie a noilor miniştri ai Muncii şi Familiei. Astfel, Simona Bucura-Oprescu a fost numită  ministrul Muncii și solidarității sociale, iar Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, tineretului și egalității de șanse.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Cine este Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura-Oprescu este deputat PSD la al treilea mandat și este președintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice de la Craiova. Are studii postuniversitare la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu are studii postuniversitare absolvite la Colegiul Național de Informații, din cadrul Academiei SRI. Din 2004 până în 2012 ea a fost consilier județean PSD la Argeș.

Cine este Natalia Intotero

Natalia Intotero va fi noul ministru al Familiei, după demisia Gabrielei Firea. Intotero este deputat PSD la al treilea mandat și conduce în prezent comisia de învățământ. ​Natalia-Elena Intotero s-a născut la 14 ianuarie 1976, la Brad.

Aceasta a absolvit Liceul pedagogic ”Sabin Drăgoi” Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză (2002-2006), obţinând diploma de profesor, potrivit site-ului www.cdep.ro. Natalia Intotero a urmat, de asemenea, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea „Spiru Haret’ Bucureşti (2003-2007), obţinând diploma de expert în relaţii internaţionale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai” din Bucureşti, obţinând diploma de master în management politic (2005). A mai urmat cursuri de management educaţional (2011), Colegiul Naţional de Apărare (2008) şi este absolventă a cursului postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008).

A fost institutor la Şcoala Generală „Horea, Cloşca şi Crişan” din Brad (sept. 1995-iun. 2004); profesor la Şcoala Generală „Mircea Sântimbreanu” Brad şi consilier municipal Brad (iun.-aug. 2004), profesor-grad didactic I la Şcoala Generală „Mircea Sântimbreanu” Brad şi consilier judeţean Hunedoara, membru în comisia de analiză a asocierii şi colaborării cu alte autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate precum şi dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, membru în comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, problemele minorităţilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (aug. 2004-iun. 2008); director la Şcoala Generală „Horea, Cloşca şi Crişan” Brad, consilier judeţean – Hunedoara, în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara – membru în Comisia de învăţământ, cultură şi sănătate, vicepreşedinte al Comisiei juridice, membru în Consiliul Director la Direcţia Generală pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Hunedoara (iun. 2008-mart.2009); director adjunct la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Brad (oct. 2009-mart.2011).

În perioada martie-octombrie 2009, Natalia Intotero a fost secretar de stat (Relaţii Interinstituţionale) în Ministerul Afacerilor Externe, iar în perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României.

A deţinut funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni între 29 ianuarie 2018-24 aprilie 2019. Natalia Intotero s-a aflat pe locul 11 pe lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, potrivit HotNews.ro.

Miniştrii Firea şi Budăi au demisionat 

Cele două numiri vin după ce foştii miniştri Marius Budăi şi Gabriela Firea au demisionat.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a datdemisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului.

Gabriela Firea a anunţat, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...