Primar trimis în judecată de DNA. A angajat la primărie un director de sală polivalentă care venea la serviciu doar ocazional

Data:

Share post:

Un primar din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce a angajat la primărie un director de instituţie din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, Gheorghe-Claudiu Doroftei, primar al comunei Bălușeni este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în formă continuată. Alături de acesta a fost trimis în judecată şi Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, director al Complexului Sportiv Național (CSN) „Sala Polivalentă” București. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

Directorul ajungea doar ocazional la primărie, dar primea salariu

Potrivit sursei citate, Gheorghe-Claudiu Doroftei ar fi aprobat plata salariilor care i se cuveneau lui Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcția de administrator public, deși cunoștea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional și nu ar fi prestat activitățile la care era obligat prin contractul de management și prin fișa postului.

Atât în perioada respectivă cât și în prezent, inculpatul Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf ocupa și funcția de director al CSN „Sala Polivalentă” București”. Astfel, acesta ocupa concomitent două funcții – cea de director al Complexului Sportiv Național (CSN) „Sala Polivalentă” București și cea de administrator public la Primăria comunei Bălușeni, aflată la mai bine de 400 de kilometri distanță de Capitală.

„În același context, cei doi inculpați ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezență a angajaților instituției, condica de prezență deținută la nivelul instituției) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezența inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă, deținut în cadrul primăriei comunei Bălușeni, județul Botoșani”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

În urma acestor fapte, susțin procurorii DNA, Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf a încasat 56.508 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Primăria comunei Bălușeni a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cătălin Ovidiu Buhăianu-Obuf a fost deputat în Parlamentul României în legislaturile 2004-2008 și 2008-2012, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...