Pacient mort pe holul spitalului după ce a fost lăsat nesupravegheat. Poliţia a deschis o anchetă

Data:

Share post:

Un pacient octogenar a murit în condiţii greu de imaginat, după ce a fugit din salonul unde era internat fără ca nimeni să observe.

Tragedia a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din municipiul Botoşani. Bătrânul era internat de câteva zile în secţia Medicală I. În ciuda vârstei şi a faptului că secţia este la etajul al treilea al spitalului, bătrânul a ieşit, în noaptea de miercuri spre joi, din salon nestingherit şi a părăsit şi etajul. În acel timp, se pare că personalul de serviciu era ocupat cu un alt pacient, căruia îi oferea îngrijiri.

După o perioadă destul de lungă, angajaţii secţiei au realizat că bătrânul lipsea şi au început să-l caute. Într-un târziu, bătrânul a fost găsit la parterul unităţii sanitare. Acesta era în holul principal căzut şi fără suflare. A fost imediat alertat personalul din Urgenţe, iar bătrânul a fost dus cu o targă în salonul de reanimare. Din păcate, însă, cadrele medicale nu au mai reuşit să îl resusciteze, fiind declarat decesul.

Şocant este, însă, nu doar faptul că un pacient de peste 80 de ani a putut părăsi o secţie şi a fost găsit mort în holul spitalului. Acesta era chiar bunicul directorului medical al unităţii sanitare.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Managerul Spitalului Județean, economista Doina Caba, spune că s-a ajuns la această tragedie dintr-o clipă de neatenție din partea personalului, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...