Pacient mort pe holul spitalului după ce a fost lăsat nesupravegheat. Poliţia a deschis o anchetă

Data:

Share post:

Un pacient octogenar a murit în condiţii greu de imaginat, după ce a fugit din salonul unde era internat fără ca nimeni să observe.

Tragedia a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din municipiul Botoşani. Bătrânul era internat de câteva zile în secţia Medicală I. În ciuda vârstei şi a faptului că secţia este la etajul al treilea al spitalului, bătrânul a ieşit, în noaptea de miercuri spre joi, din salon nestingherit şi a părăsit şi etajul. În acel timp, se pare că personalul de serviciu era ocupat cu un alt pacient, căruia îi oferea îngrijiri.

După o perioadă destul de lungă, angajaţii secţiei au realizat că bătrânul lipsea şi au început să-l caute. Într-un târziu, bătrânul a fost găsit la parterul unităţii sanitare. Acesta era în holul principal căzut şi fără suflare. A fost imediat alertat personalul din Urgenţe, iar bătrânul a fost dus cu o targă în salonul de reanimare. Din păcate, însă, cadrele medicale nu au mai reuşit să îl resusciteze, fiind declarat decesul.

Şocant este, însă, nu doar faptul că un pacient de peste 80 de ani a putut părăsi o secţie şi a fost găsit mort în holul spitalului. Acesta era chiar bunicul directorului medical al unităţii sanitare.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Managerul Spitalului Județean, economista Doina Caba, spune că s-a ajuns la această tragedie dintr-o clipă de neatenție din partea personalului, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...