Primul eveniment cultural la Casa Fântâneanu, imobil de referință al Slatinei, restaurat cu fonduri europene (GALERIE FOTO)

Data:

Share post:

Casa Fântâneanu a găzduit vineri un nou eveniment dedicat importanței reperelor spirituale în societatea modernă și promovării lăcașelor de cult din zona Olteniei.

„Oltenia Mănăstirilor” a fost titlul volumelor lansate în cadrul evenimentului de la Casa Fântâneanu, la care au participat Preasfințitul Părinte Sebastian, Severică Mitrahe – arhitect, Virgil Delureanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, reprezentanţi ai instituţiilor publice, de cultură, feţe bisericeşti din întreg judeţul şi iubitori de frumos, valori spirituale, istorice și culturale ale poporului român.

Casa Fântâneanu, clădire emblematică a oraşului nostru, care încă mai păstrează farmecul vremurilor trecute, a căpătat strălucirea de altădată, datorită finanțării, în valoare de peste 10 milioane de lei, obținute de Consiliul Județean Olt – ca lider de proiect, în parteneriat cu Episcopia Slatinei – în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Prin realizarea acestui obiectiv „ Restaurarea, consolidarea și modernizarea Casei Fântâneanu – Centrul Eparhial Social-Cultural” s-a dorit ca acest edificiu, parte importantă din istoria Slatinei, să-și recâștige gloria de altădată.

Clădirea, monument istoric, este o îmbinare a trecutului cu viitorul, aceasta fiind redată comunităţii ca aşezământ cultural care cuprinde, pe lângă lucrările de exterior și interior, ce păstrează elementele ornamentale originale şi un centru de informare turistică, un centru de pelerinaje, o sală de festivități și de expoziții temporare, o expoziție permanentă de icoane și carte veche, un atelier de pictură pe lemn și sticlă și o sală multimedia, se arată într-un comunicat al CJ Olt.

Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu

Casa FântâneanuCasa Fântâneanu
Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...