Primul eveniment cultural la Casa Fântâneanu, imobil de referință al Slatinei, restaurat cu fonduri europene (GALERIE FOTO)

Data:

Share post:

Casa Fântâneanu a găzduit vineri un nou eveniment dedicat importanței reperelor spirituale în societatea modernă și promovării lăcașelor de cult din zona Olteniei.

„Oltenia Mănăstirilor” a fost titlul volumelor lansate în cadrul evenimentului de la Casa Fântâneanu, la care au participat Preasfințitul Părinte Sebastian, Severică Mitrahe – arhitect, Virgil Delureanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, reprezentanţi ai instituţiilor publice, de cultură, feţe bisericeşti din întreg judeţul şi iubitori de frumos, valori spirituale, istorice și culturale ale poporului român.

Casa Fântâneanu, clădire emblematică a oraşului nostru, care încă mai păstrează farmecul vremurilor trecute, a căpătat strălucirea de altădată, datorită finanțării, în valoare de peste 10 milioane de lei, obținute de Consiliul Județean Olt – ca lider de proiect, în parteneriat cu Episcopia Slatinei – în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Prin realizarea acestui obiectiv „ Restaurarea, consolidarea și modernizarea Casei Fântâneanu – Centrul Eparhial Social-Cultural” s-a dorit ca acest edificiu, parte importantă din istoria Slatinei, să-și recâștige gloria de altădată.

Clădirea, monument istoric, este o îmbinare a trecutului cu viitorul, aceasta fiind redată comunităţii ca aşezământ cultural care cuprinde, pe lângă lucrările de exterior și interior, ce păstrează elementele ornamentale originale şi un centru de informare turistică, un centru de pelerinaje, o sală de festivități și de expoziții temporare, o expoziție permanentă de icoane și carte veche, un atelier de pictură pe lemn și sticlă și o sală multimedia, se arată într-un comunicat al CJ Olt.

Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu

Casa FântâneanuCasa Fântâneanu
Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu
Casa Fântâneanu

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...