Profesorii au ieşit în strada şi la Craiova (VIDEO)

Data:

Share post:

Aproximativ 2500 de sindicalişti au ieşit astăzi în stradă la Craiova, în fața Prefecturii. Protestul este organizat de către FSLI.

„Decidenții naționali trebuie să ne audă! Venim în Piață să ne spunem toate nemulțumirile noastre și umilințele la care suntem supuși zilnic. GATA, nu se mai poate! Nu suntem batjocura lor, nu suntem cetățeni de mâna a doua. Noi avem grijă de școala românească și formăm viitorul acestei țări!”, a transmis Nicu Cotescu, liderul FLSI.

Sindicaliştii au cântat „O lume minunată”, melodie care i-a fost cântată joi președintelui Klaus Iohannis de un grup de copii, în județul Sibiu. Joi, Klaus Iohannis a vizitat împreună cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, Biserica evanghelică fortificată din comuna sibiană Cristian, ei fiind întâmpinați de mai mulți copii care le-au cântat „O lume minunată”, melodie lansată de Mihai Constantinescu în 1973.

Joi seară după o nouă întâlnire cu sindicatele din educație – care au cerut majorări salariale de 25% – , purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat din nou că majorările cerute vor fi făcute făcute doar prin viitoarea lege a salarizării.

Sindicatele din Educație s-au declarat deranjate de oferta guvernului. Acestea au anunțat că vor continua greva, iar marți vor organiza „protest uriaș” în fața Palatului Cotroceni.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...