Program de terapie cu câini pentru deţinutele dintr-un penitenciar

Data:

Share post:

Un program de terapie cu animale de companie pentru persoanele private de libertate a început luna aceasta la Penitenciarul Arad.

Reprezenţii unităţii de detenţie au decis să înceapă programul de terapie cu câini în cel mai scurt timp.

„Preocupaţi de compasiune şi reabilitare, începând cu luna iulie 2023 Penitenciarul Arad a început o călătorie extraordinară cu scopul de a transforma vieţi. Ca o instituţie responsabilă angajată în schimbarea pozitivă a semenilor noştri, anunţăm cu mândrie lansarea programului Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate. Modulul I Terapie cu câini, realizat în colaborare cu Asociaţia Adopţii de 4pezi Arad şi cu sprijinul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Arad, al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din ANP, al Şcolii de Dresaj Canin CoSTYLE şi al Asociaţiei de întrajutorare – Tierschutz Verein Rosi”, potrivit comunicatului transmis de instituţie.

Penitenciarul a primit recent trei căţei vulnerabili, salvaţi din situaţii dificile

„Având ca principiu că fiecare viaţă merită o a doua şansă, credem că şi câinii, la fel ca oamenii, pot prospera atunci când li se oferă dragoste, grijă şi antrenament adecvat. „Sub supravegherea atentă a echipei noastre dedicate, deţinutele au asumat rolul crucial de a îngriji şi antrena aceste suflete tinere. Prin această experienţă, li se oferă o oportunitate de a creşte nivelul de responsabilitate, abilităţile de comunicare şi conexiunile empatice cu ceilalţi. Prin grija acordată acestor căţeluşi salvaţi, ele îşi dezvoltă propria capacitate de iubire, compasiune şi reabilitare. Totodată, căţeluşii au posibilitatea de a beneficia de un program de dresaj de bază”, se arată în comunicat.

De program nu beneficiază doar deţinutele, ci cresc semnificativ şansele ca aceşti căţei să îşi găsească un cămin permanent. Prin antrenament riguros şi socializare, aceşti câini dobândesc abilităţile necesare pentru a deveni companioni bine educaţi şi iubitori.

„Deţinutele joacă un rol crucial în această transformare, folosind timpul petrecut în detenţie pentru a influenţa pozitiv vieţile acestor câini. Legătura care se formează între deţinute şi câini depăşeşte cuvintele. Iubirea necondiţionată, loialitatea şi încrederea pe care le împărtăşesc servesc ca o rază de speranţă în mijlocul provocărilor detenţiei”, au precizat reprezentanţii Penitenciarului Arad, conform News.ro.

 

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...