Proiecte de susținere a economiei verzi | Peste 400 de milioane de euro pentru județul Dolj

Data:

Share post:

Peste 400 de milioane de euro pot fi accesate de către autoritățile publice și IMM-urile din județul Dolj pentru proiecte de susținere a economiei verzi, anunță, joi, reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

Astăzi, la sediul Palatului Administrativ, au avut loc două ședințe de prezentare a oportunităților de finanțare nerambursabilă prin Planul Teritorial de Tranziție Justă.

Autoritățile publice și mediul de afaceri din județul Dolj pot accesa, împreună, acest program de finanțare pentru mai multe componente care să asigure tranziția către o economie sustenabilă: dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului, sprijinirea tranziției forței de muncă, investiții pentru întreprinderi mari, energie verde și mobilitate nepoluantă și pentru ecologizarea și reconversia imobilelor afectate de declinul economic.

CITEȘTE ȘI: Consumul de prea multe antibiotice este periculos. Concluzii ale specialiştilor

„Scopul Planului Teritorial al județului Dolj, finanțat prin Fondul pentru Tranziție Justă, este acela de a atinge câteva obiective importante pentru dezvoltarea regiunii, conform cerințelor unei economii verzi: peste 300 de întreprinderi noi, aproape 2000 de noi locuri de muncă, peste 5000 de șomeri care vor beneficia de sprijin, 4.000 de gospodării aparținând persoanelor cu venituri reduse care vor fi sprijinite pentru a îndeplini condițiile de prosumatori, aproape 60 de ha de teren ce vor fi decontaminate sau vor beneficia de reconversie și 50 mW capacitate de producţie suplimentară din energii regenerabile.

Este foarte important ca fiecare dintre părțile care sunt interesate de accesarea acestor fonduri să înceapă să își pregătească deja strategia de dezvoltare și proiectele”, a menționat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

 

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...