În Strategia Integrată de Dezvoltare a Craiovei, document postat pe site-ul instituţiei, apare municipiul Suceava. Explicaţiile autorităţilor din Bănie

Data:

Share post:

În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Zonei Urbane Craiova 2021, document postat pe site-ul oficial al Primăriei Craiova şi aflat în dezbatere publică, s-a strecurat o eroare, în sensul că în cuprins, în loc de Craiova, apare Suceava.

Eroare apare chiar în cuprinsul documentului de aproximativ 900 de pagini iar o captură cu prima pagină a SIDU ce conţine această greşeală a fost postată pe internet, fiind intens comentată şi distribuită.

sursa foto: Facebook/Mihai Gavrilă

Şefa Departamentului Imagine din cadrul Primăriei Craiova, Marina Andronache, a explicat pentru Reporter 24 că varianta SIDU Craiova, supusă procedurii de consultare publică, a fost elaborată folosindu-se o structură standard, conform metodologiei Băncii Mondiale, structură care a mai fost folosită la realizarea Strategiilor Integrate ale Zonelor Urbane Suceava, Simeria şi Târgu Secuiesc.

Dintr-o eroare umană, a rămas numele municipiului Suceava chiar în pagina de cuprins.

Reprezentantul Primăriei Craiova a adăugat că, în urma observațiilor primite în cadrul procesului de consultare publică, Strategia Integrată a Zonei Urbane Craiova 2021-2030 va fi modificată şi completată în mod corespunzător.

„Experţii de la Banca Mondială au nişte drafturi standard pe care lucrează cu mai multe municipalităţi şi probabil că de asta s-a strecurat această greşeală, adică a rămas acolo. Mai ales că e la cuprins. Deşi, teoretic, cuprinsul este important pentru paginaţie, lumea a fost mai atentă în cuprinsul efectiv, în interiorul Strategiei şi nu la pagina de cuprins. Este un draft care se foloseşte şi (Strategia-n.red.) a fost realizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării (…). Varianta aceasta a fost supusă procedurii de consultare, a fost elaborată folosind o structură standard, conform metodologiei Băncii Mondiale, structură care a mai fost folosită şi la alte SIDU-uri. Acum este supusă procesului de consultare publică şi va fi modificată şi completată în mod corespunzător”, a declarat ea.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...