PSD: SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră și urmare a diplomației parlamentare

Data:

Share post:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, afirmă că SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră urmare unui amendament al congressmenilor Jeanne Shaheen și Mitt Romney, cu care s-a întâlnit, alături de senatorul Robert Cazanciuc.

„Congresul american a votat, SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră. Black Sea Security Act a fost introdus în legea Omnibus care prevede cheltuielile bugetare ale guvernului SUA, pentru noul an. Amendamentul aparține unor congressmeni bipartizani foarte influenți, Jeanne Shaheen și Mitt Romney. În cursul vizitei pe care am întreprins-o împreună cu senatorul Robert Cazanciuc, la începutul lunii decembrie, am contribuit prin discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții din comisiile de apărare și politică externă, la promovarea acestui amendament. Mai mult decât atât, am atras atenția asupra rolului României în strategia de securitate a Mării Negre ca principal factor generator al stabilității în regiune. Le mulțumesc congressmenilor care ne-au ascultat, înțeles, susținut și care au votat acest amendament”, scrie pe Facebook Radu Oprea, potrivit Mediafax.

Social-democratul le transmite celor care „iau în derâdere diplomația parlamentară” că „marea este formată din picături și că niciun efort de a arăta rolul României în securitatea zonei Mării Negre nu este prea mic”.

„Toate argumentele au pornit de la situația geo-politică a Mării Negre, reprezentată pe harta din poza de mai jos. Securitate la Marea Neagră înseamnă și sporirea investițiilor americane în zonă, dar și consolidarea asistenței economice și militare în regiune”, încheie Oprea.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Finanțelor: IT-iștii din sectorul public vor beneficia de aceleași facilitați fiscale ca cei din privat

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...